Morgan-EV3-2017

Morgan dropper deres "Ellert"

Eldrift og tre hjul? Det må være en "Ellert" – nej, det er en Morgan EV3, som nu er droppet.

16. oktober 2018 af Frederik T. Frey


Her på Bil Magasinet har vi tidligere skrevet om Morgan's kommende el-motorcykel/bil/køretøj. Nu er der nyt i sagen...men det er ikke godt nyt.

Den britiske producent har valgt at droppe projektet efter at have udskudt det af flere omgange. Morgan melder, at samarbejdet omkring de elektriske komponenter, som skulle leveres af Frazer-Nash Energy Systems, er gået i hårdknude. 

Morgan-EV3-2017 dropper ellert bagende bagfra

Morgan EV3 blev aldrig til noget

Den nu skrinlagte Morgan EV3 ligner en konventionel ThreeWheeler, men har bl.a. den store forskel, at den er eldreven. Elmotoren ville yde 34,8 kW, og som kraftleverance skulle den ha' et lithium-batteri på 21 kWh (kilowatt-timer).

Tilsammen skulle det give det den trehjulede Morgan EV3 en teoretisk rækkevidde på 193 km.

Planen var, at EV3 skulle have præstationer, der lå tæt på dem, som ThreeWheeler med benzinmotor har. Det betyder nul til 100 km/t på omkring seks sekunder og en topfart på 185 km/t.
 

Blandt fordelene ved en eldreven EV3 kan nævnes, at den ikke har forbrændingsvariantens glohede udstødningsrør, der udgør en fare for at få et brændemærke, når man stiger ud af den trehjulede motorcykel/bil.

Morgan melder, at de ikke har droppet filosofien om et eldrevet køretøj. Men de er endnu ikke klar til at melde noget konkret ud. Men sikkert og vist er det, at Morgan EV3 er droppet.

Morgan-EV3-2017 dropper ellert kabine interiør

1 minut ren lyd af 3-hjuleren

Claus Møller producerede en fed video af den genfødte ThreeWheeler, da den kom til Danmark. Nyd brølet fra V2'eren her (den kører på benzin!):

Du kan få mange flere gode historier i Bil Magasinet, som udkommer hver måned. Få de første 6 numre af Bil Magasinet direkte ind gennem brevsprækken. Prisen er kun 199 kr. Du sparer 220 kr. Læs mere om det gode tilbud lige her.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...