© Dartz

Mød Dartz' topløse og skudsikre monstertruck

Den seneste kreation fra den lettiske specialist i dekadente og dyre firehjulstrækkere ligner den ondeste diktatorslæde.

21. januar 2020 af Søren Juul

Lettiske Dartz, der har specialiseret sig i at lave vilde og voldsomt dyre firehjulstrækkere til film og velhavere, har sendt os et par snapshots af deres seneste kreation, som stadig er under udvikling.

Mød den nye Dartz Lando 6x6, der størrelses- og konstruktionsmæssigt matcher en Mercedes-G-klasse 6x6, men tilsat en kaleche. Det gør den til den første 3-akslede luksus-firehjulstrækker, der kan smide toppen.

Her ses en Mercedes G 63 AMG 6x6 i fuld firspring. Vil du have en lignende bil med kaleche, må du ringe til Dartz.

© Mercedes

Det må være sød musik i ørerne på statsledere, der gerne vil vinke til pøblen fra bagsædet under åben himmel, men frygter den 2-akslede Mercedes-Maybach G 650 Landaulet sidder fast i terrænnet.

Skulle det trække op til ballade, kan du bare køre taget op, for som resten af bilen kan det bestilles skudsikkert.  

Den noget mere elegante Mercedes-Maybach Landaulet har også kaleche, men kun to aksler. 

© Mercedes

Bugen af den nye Dartz Lando 6x6 vidner om barsk offroad-mekanik. Er der en G-klasse specialist til stede, som kan fortælle, om teknikken ser bekendt ud? 

© Dartz

Dartz-bossen Leo Yankelovich holder kortene tæt på kroppen omkring specifikationerne på det store, faretruende skrummel, der som modellen Dartz Prombron Black Stallion ligner noget, der kan overleve en atomkrig.

Vi kan dog få bekræftet, at der ligger en 6,3 liters V8'er under motorhjelmen, hvilket gør os ret sikre på, at den underliggende mekanik er doneret af en Mercedes G-klasse 6x6, som Leo Yankelovich beskriver som en "dyr lastvogn for landmænd". Vi forventer derfor et mere dekadent interiør i den nye Dartz - den bliver i hvert fald "helvedes overdådig" med bossens egne ord.

Vi holder dig opdateret, når der er 4x4-nyt fra Letland... 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...