Mød 15-årige Asger, der allerede har investeret i sin drømmebil

Bil Magasinets 15-årige erhvervspraktikant har anskaffet sig en Triumph TR8 Roadster med V8-motor på blot 3,5 liter

13. november 2018 af Erhvervspraktikant Asger Dybdal


Jeg hedder Asger og 15 år gammel. Mit liv har altid været meget præget af biler. Min familie har stor passion for biler, og de har gennem tiden slæbt mig med til mange bilevents. 

Passionen for biler er vokset, og jeg er nu 10 måneder fra at begynde på mit kørekort. Jeg har sammen med min far købt min første bil, som jeg vil lave nogle småting på, inden jeg får kørekort. Bilen er en Triumph TR8 fra 1980, hvilket er min drømmebil på budget.

Derfor blev det en TR8

Jeg valgte at købe en Triumph TR8, da jeg synes at de klassiske engelske biler er fyldt med charme. TR8’erens design er en blanding mellem et sportsligt kiledesign og et klassisk roadster-design, som jeg godt kan lide. 

I Triumph TR8’eren ligger der en 3,5-liters V8-motor, som er meget solid og lyder fantastisk. Bilen er lakeret i Platinum Silver, som er en flot grønlig sølvfarve, der giver et flot spil i solen. Bilen har kørt i Danmark siden den var seks år gammel, og jeg er nu tredje ejer. 

3,5-liters V8'er

Forgængeren til TR8 hedder TR7. Den så første gang dagens lys i 1975. Bilen havde en en 4-cylindret motor på to liter og ydede 105 hk, men allerede fra starten af, planlagde Triumph en mere bøllet version. 

Triumph ville lave en bil med en 3,5-liters V8. Den 3,5-liters V8-motor skulle yde beskedne 130 hk, grundet de stramme amerikanske emissionsregler. Modellen kom til at hedde Triumph TR8 og blev produceret i cirka 2.800 eksemplarer fra 1978 til 1981.

Til forskel for Triumph TR7 blev TR8’eren næsten kun solgt til det amerikanske og canadiske marked. Bilen kostede dengang 11.000 dollars, hvilket var meget, når man sammenlignede med en BMW 2002 Tii til 4.700 dollars. 

På grund at den høje pris havde Triumph svært ved at sælge bilen, hvilket har gjort den til lidt af en sjældenhed idag. 

Flere opgraderinger på vej

Bilen som jeg har købt er blevet opgraderet i motoren, så den i stedet for de 130 originale hestekræfter har lidt mere. Kabinen er også blevet opgraderet med læder-betrukne sæder og ny mohair-kaleche.

Triumph’en er nu kommet hjem på værkstedet, da jeg har planer om at lave nogle småting. Bilen skal have en lavere undervogn og motoren skal tætnes.

Jeg glæder mig rigtig meget til at få bilen lavet færdig og få den ud på vejene, når jeg får kørekort.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...