SAIC MG ZS E

Ny MG på vej til Danmark

MG er ikke længere engelsk, men derimod kinesisk, og nu er kineserne klar til at indtage Danmark med deres nye elektriske SUV, MG ZS EV

7. august 2019 af Mikkel Thomsager

Det var I 2006 at MG overgik til kinesisk eje, da de sidste rester af en selvstændig britisk bilindustri faldt sammen. Mærket blev købt af SAIC, som er en af Kinas største bilproducenter, og det er dem, der nu vil genindtage Europa med MG-mærket.

Det bliver dog på ingen måde med en nyfortolkning af den gamle MG B eller Midget, men derimod en helt ny 100 pct. eldrevet SUV kaldet MG ZS EV, som udelukkende skal sælges via nettet.

MG ZS EV får rækkevidde på 262 km

Modellen er på størrelse med en Nissan Qashqai, dog med fem cm længere mellem akslerne, hvilket antyder større rummelighed i kabinen. Motoren er på 143 hk, og batteriet på 44,5 kWt, hvilket MG opgiver til en rækkevidde på 262 km efter WLTP-normen. Det svarer reelt til ca. 200 km.

SAIC har faktisk produceret og markedsført adskillige MG-modeller siden 2006, men I Europa er det kun briterne, der har haft mulighed for at købe bilerne, og successen har været begrænset.

De første biler klar i til september

Nu håber SAIC på større succes med en pan-europæisk lancering over internettet.

MG får således ikke en forhandler i Danmark eller for den sags skyld andre steder, men ifølge en dansk pressemeddelelse vil firmaet meget gerne levere biler i Danmark.

MG ZS EV vil udelukkende blive solgt online. Der vil blive mulighed for at arrangere lokale kundeoplevelse i samarbejde med nationale eller regionale distributører i første omgang i Storbritanien og Holland, men senere i andre lande.

I Storbritanien og Holland er MG ZS EV prissat til hvad der svarer til 240.000 kr. uden afgift, hvilket antyder en dansk pris lige under 300.000 kr. Udstyrsniveauet er dog endnu ukendt.

De første biler leveres til kunder her allerede i september. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...