© Bil Magasinet

Mageligt! Tank brændstof og behold kreditkortet i lommen

Gode nyheder til fortravlede og bakteriebekymrede brændstofkunder: Tankstationskæde lader nu danskerne betale benzin og diesel via nummerpladen. Det er faktisk lidt af en verdensnyhed...

11. januar 2022 af Søren Juul

På Bil Magasinet foretrækker vi at hælde højoktan og dieselolie fra Shell i halsen på vores biler, men det skal ikke forhindre os i at nævne Cirkle K’s nye løsning, der lader kunderne tanke bil i effektiv pitstop-stil. 

Løsningen med at matche en nummerplade med et betalingskort og en ydelse minder om den, du kan opleve, når du passerer Storebælt eller Øresundsbroen. Det virker såre simpelt, men der er ingen tankstationer i verden, som har taget teknologien til sig. Med undtagelse af Circle K, der har ladet svenskerne købe brændstof kontaktløst på sine stationer. Nu introducerer kæden systemet i Danmark, som det andet land i verden.

Systemet genkender nummerpladen

Rent lavpraktisk er der tale om en mobilapp ved navn “Circle K Easy Fuel”, som kan hentes i App Store eller Google Play. Når man har hentet den og registreret sig, er det bare at stige ud af bilen og hælde brændstof på tanken. 

Systemet aflæser automatisk nummerpladen på bilen og låser den stander op, man parkerer ved.

Vi ser umiddelbart to fordele: man behøver ikke berøre et pinkode-tastatur i disse corona-tider – og du undgår fristelsen til køre to hotdogs og en Cocio i dunken, når du betaler i butikken.

Kontaktfri betaling

Betalingen med app’en foregår på to måder: enten 100 pct. automatisk, så længe app’en er installeret og telefonen er med i bilen eller lommen – eller ved at man manuelt bekræfter betalingen med et swipe på mobilen.

App'en kan hentes nu i App Store eller Google Play. Easy Fuel er tilgængelig for Circle K´s private kunder, men der er planer om også, at kunne tilbyde erhvervskunder muligheden for at betale med nummerpladen.

I skrivende stund er 120 ud af 225 Circle K´s stationer tilsluttet og i slutningen af januar 2022 forventes alle stationer i Danmark at kunne tilbyde Easy fuel..

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...