AC Cobra Superblower fødselsdag jubilæum Cobra EV
© AC Cars

Mærket bag "Cobra" bliver elektriske - det fejrer de med V8'ere og kompressorer

AC Cars fylder 120 år i år, og det skal fejres: Først med V8'ere, og så med elektrificering

15. marts 2021 af Frederik Hauschildt

AC Cars bliver elektriske

AC Cars, der har bygget den selvsamme Cobra, der med Shelbys hjælp er blevet indbegrebet af en 'benzinsluger', skal være elektrisk. Det udfoldes ved, at tre ud af syv af mærkets modeller elektrificeres: Serie 1, Serie 4 og en speciel Le Mans-udgave er blandt de biler, AC nu har spændt en elmotor fast på.

Hos Serie 4, der er den eneste af elbilerne, der ikke er produktionsbegrænsning på, har elmotoren 616 hk og op til 1.000 Nm at gøre godt med. Rækkevidden ligger på beskedne 322 km, men det er ladekapaciteten på bare 6 kW, der for alvor gør AC Cobra Series 4 Electric til en weekendbil. Weekenden skal til gengæld nok gå hurtigt, for bilens masse på 1.190 kg kastes op til 100 km/t på bare 3.8 sekunder.

Fejrer med benzinfest

For at sikre at AC's V8-brøl giver genlyd langt ind i den elektrificerede alder, fejrer mærket sin 120-års fødselsdag med en specialvariant af mærkets Superblower. Den kaldes Anniversary Edition Superblower, og skal produceres i bare 12 eksemplarer, ét for hvert årti. Bilen har en 6,2 liters V8, der med kompressor opnår en effekt på 588 hk. Selvom ting som bremser, gearkasse og køler alt sammen er opdateret med ny teknologi, så er selve bilen stadigvæk bygget på en chassisramme, præcis som dengang, den var ny.

Specialvarianten kommer i få, specifikke farver der, ifølge AC selv, repræsenterer mærkets historie. Heriblandt er British Racing Green, gul og to nuancer af blå. De gode nyheder er, at du ikke skal betale ekstra for bestemte farver. Det mindre gode er, at bilen i sig selv koster 1.1 mio. kr. Hertil kommer naturligvis dansk afgift, hvilket snildt får bilens pris til over 2 mio. kr.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...