Hennessey Venom F5 i sollys forfra på racerbane

Hennesseyen blev præsenteret i Las Vegas i USA

© Hennessey

Lynhurtig amerikaner vil slå Bugatti og Koenigsegg

Den splinternye Hennessey Venom F5 flyver hen ad vejen med hastigheder ingen har set før.

3. november 2017 af Asmus Farvollen

Når det kommer til rå kraft har den nye Hennessey Venom F5 en biturbo, 7.4 liters V8-motor. Ifølge Hennessey vil en motor så vild og kraftig som denne få hestekræfterne op og ramme 1.600 hk. 

Det vil få Hennessey Venom F5 fra 0 - 100 km/t på 2.0 sekunder og 0 - 300 km/t på mindre end 10 sekunder. Men for at ramme 400 km/t som den er skabt til tager det lige godt 20 sekunder. 

Til sammenligning gjorde en Koenigsegg Agera RS 0-400 km/t på 27 sek. Hennessey sigter efter hastigheder der er over 450 km/t. 

Vægten er den store hemmelighed bag den høje fart. Bilen vejer nemlig ikke mere end 1.338 kg, hvilket giver et vægt/effekt-forhold på 1.200 hk pr. ton. 

Al denne kraft vil blive ført ned i asfalten via via baghjulene, så snart du træder på speederen. 

Hennessey Venom F5 gul forfra på asfalt

Hennessey Venom F5 er den nye model i Hennessey specielle biler fra John Hennesseys samling

© Hennessey

Hennessey har denne gang fokuseret på aerodynamik. De længere linjer hen langs bilen giver et bedre flow og hele bilen bliver mere strømlignet.

Aerodynamikken er en vigtig faktor når det kommer til hastighederne der rammer 400 km/t. Selvom den nye Venom har fået et nyt design kan man dog stadig se den tidligere Hennessey Venom i designet. 

Hennessey Venom F5 set bagfra i studio

Den er blevet skabt med ét formål. At være hurtig

© Hennessey

Venom 5 præsenteret på SEMA

Bilen blev vist blandt til SEMA, som er en stor biludstilling i Las Vegas i USA. Den er en del af John Hennesseys specielle biler, som også inkluderer en 6-hjulet Ford Raptor. 

Den er blevet skabt med ét mål: at være verdens hurtigste gadebil. Navnet, F5, kommer fra Fujita-skalaen som er den skala, man bruger til at måle tornadoer. 

En F5 tornado er den stærkeste form for tornado der findes. Disse F5 tornadoer kan komme op på over 400 km/t. Men det kan en Hennessey Venom F5 også klare. Det er disse hastigheder Hennessey sigter efter med Hennessey Venom F5. 

Men før du kan komme op på disse hastigheder i en Hennessey Venom F5 skal du have fat i en af de 24 biler de laver. Prisen ender på ca. 1.6 millioner dollars, hvilket svarer til ca. 10.000.000 danske kroner. 

Bilen forventes at blive produceret i 2019.

Hennessey Venom F5 i studio set fra siden, profil

Der bliver kun lavet 24 biler.

© Hennessey

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...