Lucid Air Dream Edition elbil
Lucid Air Dream Edition© Lucid

Ny elbil: Lucid Air kommer til Danmark

Den kommende Lucid Air har masser af kraft med sine 945 hk, og kan stadig køre 836 km på en opladning. Nu kan du forudbestille en Lucid Air i Danmark

10. juli 2022 af Patrick Boje Jensen

Lucid Motors kan forudbestilles

Lucid Motors har hovedkvarter i Californien og har siden 2007 produceret elbilsbatterier til andre bilmærker. Lucid Air bliver deres første bil, og fabrikken i Arizona er allerede i gang med at producere biler.

Lucid Air-modellerne bliver først og fremmest solgt i USA, men Lucid har udvalgt en række “elbilsvenlige” lande i Europa, hvor bilerne kan forudbestilles - blandt andet Danmark. Det koster mellem 2.000 og 6.700 kr. at reservere en Lucid Air, afhængig af model. Dog kan man i Danmark ikke bestille en Dream Edition, men må nøjes med en Grand Touring med 832 km rækkevidde.

Lucid Air er ny rækkevidde-konge

Tesla Model S har længe været kongen af rækkevidde blandt elbiler – men nu er der kommet en udfordrer til tronen. De amerikanske myndigheder har målt Lucid Air Dream Edition til en officiel rækkevidde på 836 km – det er 185 km mere end Model S Long Range, der tidligere lå i toppen af listen.

Det skriver Motor1.com.

Amerikanerne bruger en anden måling end os europæer, der opgør rækkevidde efter WLTP-normen. Forskellen på de to standarder er dog ikke stor. Tesla Model S Long Range har en WLTP-opgivet rækkevidde på 652 km, og amerikanerne har målt den til 667 km. Så der er god grund til at tro, at der er hold i den imponerende måling på Lucid Air Dream Edition.

lucid air danmark

Lucid Air fås med op til 1.126 hk!

Rækkevidden er ikke det eneste imponerende tal, Lucid Air leverer. I Dream Edition bliver den nemlig flået frem af 945 hk, og skal det være rigtigt vildt, fås den i en Performance-variant med 1.126 hk, der skal konkurrere med Tesla’s vanvittige Model S Plaid. I den vildeste variant falder rækkevidden dog til “bare” 758 km.

Når den første Lucid Air lander i Danmark, så kan du læse om det her på siden – i mellemtiden kan du se, hvilke biler den skal konkurrere med her.

lucid air danmark

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...