Lucid Air Dream Edition
© Lucid

Denne elbil har en OFFICIEL rækkevidde på 836 km

Den kommende Lucid Air har 945 hk og slår Tesla Model S Long Range med 185 km i den officielle amerikanske måling.

21. september 2021 af Patrick Boje Jensen

En ny rækkevidde-konge

Tesla Model S har længe været kongen af rækkevidde blandt elbiler – men nu er der kommet en udfordrer til tronen. De amerikanske myndigheder har målt Lucid Air Dream Edition til en officiel rækkevidde på 836 km – det er 185 km mere end Tesla Model S Long Range, der tidligere lå i toppen af listen.

Det skriver Motor1.com.

Amerikanerne bruger en anden måling end os europæer, der opgør rækkevidde efter WLTP-normen. Forskellen på de to standarder er dog ikke stor. Tesla Model S Long Range har en WLTP-opgivet rækkevidde på 652 km, og amerikanerne har målt den til 667 km. Så der er god grund til at tro, at der er hold i den imponerende måling på Lucid Air Dream Edition.

Op til 1.126 hk!

Rækkevidden er ikke det eneste imponerende tal, Lucid Air leverer. I Dream Edition bliver den nemlig flået frem af 945 hk, og skal det være rigtigt vildt, fås den i en Performance-variant med 1.126 hk, der skal konkurrere med Tesla’s vanvittige Model S Plaid. I den vildeste variant falder rækkevidden dog til “bare” 758 km.

Lucid Motors har hovedkvarter i Californien og har siden 2007 produceret elbilsbatterier til andre bilmærker. Lucid Air bliver deres første bil, og fabrikken i Arizona er allerede i gang med at producere biler.

Lucid Air-modellerne bliver først og fremmest solgt i USA, men Lucid har udvalgt en række “elbilsvenlige” lande i Europa, hvor bilerne kan forudbestilles - blandt andet Danmark. Det koster mellem 2.000 og 6.700 kr. at reservere en Lucid Air, afhængig af model. Dog kan man i Danmark ikke bestille en Dream Edition, men må nøjes med en Grand Touring med 832 km rækkevidde.

Når den første Lucid Air lander i Danmark, så kan du læse om det her på siden – i mellemtiden kan du se, hvilke biler den skal konkurrere med her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...