Lightyear 0
© Lightyear 0

Lovede solcellebiler med imponerende rækkevidde - nu er de gået konkurs

Lightyear - firmaet bag den lovende solcelleelbil - er erklært konkurs. Det sker 3 måneder efter produktionen af deres første model startede.

3. februar 2023 af Gustav Reeh Persson

Kompliceret konkurs

Det er blot 20 dage siden, vi skrev, at Lightyear stoppede produktionen af deres innovative solcelle elbil Lightyear 0 for at fokusere på en billigere 2'er. Nu er selskabet erklæret konkurs.

Lightyear er ellers et elbil-startup, der virkede lovende, da de præsenterede en elbil med 5 m2's solcelletag i 2018. 

LIghtyear 0 kan køre 625 km på en enkelt opladning på trods af et batteri på 'kun' 60 kwh. Mercedes EQS skal bruge et batteri på 107,8 kWh for at slå den rækkevidde.

Alligevel er der håb for Lightyear-modellerne. Det er nemlig 'kun' selskabet, der står for den daglige drift, der er erklæret konkurs (Atlas Technologies).

Lightyear 0
© Lightyear 0

Dårlige nyheder fra Lightyear

Den dårlige nyhed kommer efter, at Lightyear har fortalt en række positive historier. Lightyear 0, som blev præsenteret i 2018, var endelig i produktion på fabrikken i Finland. Originalt var planen at producere 1.000 af dem til en pris på 1,1 mio. kr. uden afgifter. Op til produktionsstarten fik de rejst 500 mio. kr. og tidligere har de også fået støtte af EU. 

Lightyear 0 var ellers en ekstraordinær elbil, da den kunne genere op til 70 km rækkevidde pr dag og havde en luftmodstandskoeficent på 0,175 Cd, der er det laveste af nogen produktionsbil. 

Salget af Lightyear 0 må have været skuffende fordi de i januar ændrede fokus til deres model 2 der kun skulle koste 300.000 kr. uden afgifter. Produktionen af den skulle starte i 2025, og man kunne allerede forudbestille modellen.

Men det ser indtil videre ikke ud til at blive til noget.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...