2020 Lexus RX 450h aut.
2020 Lexus RX 450h aut.

Lexus-direktør før dansk comeback: "Vi vil behandle kunder som en højt værdsat gæst i hjemmet"

Den danske direktør for Lexus forklarer, hvad planen er med mærkets comeback i foråret


Salget af Lexus blev sat på standby i Danmark i sommeren 2013 på grund af svigtende salg. I dag ser tingene anderledes ud, og der er langt mere fokus på den hybridteknologi, som mærket og moderfirmaet Toyota har udviklet de seneste 20 år. 

”Vi har løbende holdt et vågent øje med udviklingen både rent politisk og på markedet generelt. Samtidig har Lexus gennemgået en markant udvikling både som brand og på produktsiden de senere år, så vi vurderer, at det efter nogle års pause nu giver rigtig god mening at gen-introducere Lexus i Danmark,” siger John B. Hansen, der skal stå i spidsen for Lexus i Danmark.

Hvad er planen?

"Planen er at genintroducere Lexus i Danmark til foråret 2020. Det gør vi, fordi markedet for luksusbiler er kraftigt stigende, flere kunder viser interesse for hybridbiler, og fordi Lexus-brandet og produkterne har gennemgået en markant positiv udvikling siden 2013," siger John B. Hansen til Bil Magasinet.

Behov for langsigtede bilafgifter 

Hvordan er timingen med hensyn til det nye fradrag for grønne firmabiler?

"Vi hilser initiativet velkomment, men det er svært at se effekten af et initiativ, der kun løber i en meget begrænset periode. Vi har behov for en langsigtet og teknologi-neutral løsning, hvor registreringsafgiften blandt andet beregnes ud fra bilens emissioner, så både elbiler, plug-in hybridbiler og også fuld hybridbiler, hvor man kan køre over halvdelen af tiden på el, bliver endnu mere økonomisk attraktive sammenlignet med de gammeldags og mere forurenende teknologier."

2020 Lexus RX 450h aut.
2020 Lexus RX 450h aut.

RX-modellen er en dem, der vil kunne prøvekøres og købes hos den foreløbigt enlige danske Lexus-forhandler i Gladsaxe ved København.


Hvordan kan man være mere interesseret i tilfredse kunder end i at sælge biler?

"Vi ønsker at være det friske pust i premium-markedet, og Lexus’ strategi er at give gæsterne en ekstraordinær god oplevelse. Forretningsmæssigt skal det give mening for alle parter, og det forventer vi naturligvis også, at det kommer til med Lexus."

Skal opleves som et japansk bilmærke

Hvordan vil danske kunder kunne opleve, at Lexus er et japansk brand?

"Hos Lexus sætter vi kunden i centrum i alt, hvad vi gør. Vi arbejder ud fra det fineste japanske princip om gæstfrihed, Omotenashi, der betyder, at vi altid sørger for at forudse og møde den enkelte kundes specifikke ønsker og behov og behandler enhver med høflighed og opmærksomhed og som en højt værdsat gæst i hjemmet."

Hvorfor har Lexus ingen plug-in hybrider på programmet?

"Lexus i Danmark vil fra starten være fuldstændig elektrificeret, da vi udelukkende introducerer hybridbiler. Senere kommer også plug-in hybrid, el og brint. Vi viste for eksempel vores første batteridrevne elbil frem i november. Vi mener dog, at den rigtig løsning for både forbrugere og samfundet generelt her og nu i et miljømæssigt perspektiv er fuld hybridbiler."

Læs mere: Lexus vender tilbage til Danmark

2020 Lexus RX 450h aut.
2020 Lexus RX 450h aut.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...