Lancia bekræfter: Vi genopliver rally-legende!

De fleste har drømt våde drømme om rallylegenden Lancia Delta HF Integrale. Nu bliver Delta genfødt som elbil.

8. oktober 2021 af Emma Steensen

Det er bekræftet!

Det kunne lyde som løse rygter, men det er netop blevet bekræftet af den nye CEO for Lancia, Luca Napolitano, at Lancia Delta bliver genfødt med en elektrisk drivlinje. Det sker dog først i 2026, men der venter en ny version af Lancia Ypsilon allerede om to år. 

Lancia Delta Integrale er allerede blevet genoplivet én gang af det italienske firma Automobili Amos, dog ikke i en eldrevet version, som den nye Delta ender med at blive. 

Nu har entusiaster for alvor noget at glæde sig til, og det bliver spændende om den kan løfte bare en lille smule af arven efter rallyhelten fra starten af 90'erne. 

Få 3 numre af Bil Magasinet for bare 99 kr.! Læs mere her.

© Lancia

Først Ypsilon, så Delta

Platformen, som den elektriske version af Lancia Delta bliver baseret på, kommer formentlig til at blive én af de eksisterende platforme fra Stellantis-koncernen. 

Det italienske medie Corriere della Sera har spekuleret i rækkevidden og estimerer at den nye Lancia Delta kommer til at køre omkring 700 km pr. opladning - men det er italienske medier om en italiensk bil, så tag det med et gran salt.

Før vi kan få lov til at få glæde af en el-Delta, vil Lancia dog lige nå at sende deres nye Ypsilon på vejene. Den kommer allerede i 2024 og bliver efter sigende den sidste bil fra Lancia med forbrændingsmotor. Den nuværende Ypsilon er kun tilgængelig i Italien, men det vides ikke om den nye skal markedsføres andre steder. 

To år efter er det altså meningen af Deltaen skal slippes løs, hvilket er et spændende projekt med en stor arv at løfte.

Få 3 numre af Bil Magasinet for bare 99 kr.! Læs mere her.

Den næste Ypsilon kan kun være bedre end den nuværende generation...

© Lancia

Hvis du ikke kan vente og slet ikke kan få nok af (særligt rally-Lanciaer) så kan du læse om chefredaktør Mikkel Thomsagers tur i en vild og voldsom genfødt Lancia Stratos i det kommende nummer af Bil Magasinet, der er på gaden torsdag den 14. oktober. Vil du læse artiklen om Stratos kan du få et prøveabonnement på Bil Magasinet for bare 99 kr. og få adgang til de seneste 12 numre.

© Søren Juul

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...