Koenigsegg stjæler verdensrekord fra Bugatti på dansk jord

Den svenske hyperbilsproducent, Koenigsegg, cementerer sin status med en ny verdensrekord i disciplinen 0-400-0 km/t. Se hvordan de satte rekorden på Flyvestation Vandel hér.

5. oktober 2017 af Mathias Brandt

Koenigsegg viser endnu engang, hvorfor man skal tage dem seriøst, når det kommer til at bygge nogle af klodens vildeste hyperbiler. I takt med, at hyperbilerne får flere og flere kræfter, har disciplinen ændret sig fra at ramme 300 km/t til nu at være oppe på 400 km/t.

Rekorden understreger ikke kun, hvor hurtigt Koenigsegg Agera RS rammer 400 km/t. Den beviser også, hvor god den er til at høvle farten af igen. Den klarer nemlig 0-400-0 km/t på 36,44 sekunder, hvilket er over fem sekunder hurtigere end Bugatti Chiron, som gjorde det på 41,98 sekunder.

Rekorden fandt sted i Danmark – nærmere bestemt Flyvestation Vandel. Et sted flere bilentusiaster allerede kender særdeles godt, da det er her, der er blevet arrangeret Danmarks Hurtigste Bil i mange år.  

Det var Koenigsegg’s svenske testkører, Niklas Lilja, som sad bag rattet. Bilen er bygget til en amerikansk kunde, som har fået opgraderet sin Agera RS med samme 1 Mega watt-motor (1.360 hk), som den vi kender fra Koenigsegg One:1.

Den ramte 400 km/t på under to kilometer. 

Accelerationen fra 0-400 km/t var overstået på 26,88 sekunder og den skulle kun bruge 1.958 meters asfalt. Den brugte en fjerdedel af det på at bremse ned igen – helt præcis stod den bomstille efter blot 483 meter. Koenigsegg brugte kun 2.441 meter asfalt til rekorden. Til sammenligning bruge Bugatti Chiron 3,1 km til samme forsøg.

Du kan se videoen af hele rekorden, som blev sat d. 1. oktober herunder:   

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...