Knight Rider KITT Pontiac Firebird Trans Am 1982 tvserie juliens auctions sort David Hasselhoff autograf front forende

Kan du huske Knight Rider? Nu kan KITT blive din

Har du altid drømt om at have en Pontiac, der kan tale med dig? Så må du hellere byde på KITT fra tv-serien Knight Rider, der kommer på auktion.

13. juli 2020 af Frederik T. Frey

Kan du huske 1980’er-tv-serien Knight Rider? Måske ikke – men hvad med tv-serieheltens tro følgesvend, KITT? Hvis ikke navnet alene ringer klokker hos bilentusiaster med en alder på over 30 år, er det bare at kaste et hurtigt blik på de røde lys med scanningsfunktion i KITT’s front.

Nu må pråsen være gået op for de fleste – KITT er den vaskeægte bil-stjerne i tv-serien Knight Rider med David Hasselhoff bag rattet – og nu er én af de originale biler fra serien på vej på auktion.

Knight Rider KITT Pontiac Firebird Trans Am 1982 tvserie juliens auctions sort David Hasselhoff profil front røde diodelys

Knight Rider blev vist i Danmark, men tv-serien løb oprindeligt over skærmen i USA mellem 1982-1987.

Sløj tv-serie – fed bil

Var man ikke tilhænger af halvdårlig actionskuespil, var der ikke meget at komme efter i Knight Rider-tv-serien, der rullede over skærmene i USA fra 1982 til 1987 og en smule senere i Danmark. Der var dog én tiltrækning, hvis man var vild med biler – for hovedrollen i serien havde en ultra sej Pontiac Firebird Trans Am som ”sidekick”. Bilen var sort som natten, men den kunne let kendes på en stribe af blinkende røde diodelys i fronten.

Knight Rider KITT Pontiac Firebird Trans Am 1982 tvserie juliens auctions sort David Hasselhoff bagende museum

KITT-bilen fra tv-serie Knight Rider er baseret på en Pontiac Firebird Trans Am fra 1982. 

KITT blev stjerne

Trans Am’en havde tilmed et navn i den amerikanske tv-serie, og bilen betragtes, med rettet, af mange som værende sin egen selvstændige karakter i tv-serien, der blev produceret i 90 afsnit. KITT var mere avanceret end de fleste andre biler anno 1982, da den var selvkørende, spækket med elektronik og i øvrigt kunne tale og føre samtaler med protagonisten i Knight rider spillet af David Hasselhoff.

Knight Rider KITT Pontiac Firebird Trans Am 1982 tvserie juliens auctions sort David Hasselhoff kabine interiør digital

KITT kunne tale med tv-seriens anden hovedperson, spillet af David Hasselhoff, og køre selv.

Signeret af David Hasselhoff

I alt tre biler blev henover tv-produktionen brugt som KITT, og nu er den ene på vej på auktion hos Julien’s Auctions. Pontiac Firebird Trans Am’en er fra 1982, samme år som tv-serien startede, og er bygget af Universal Studios. Siden dagene som tv-stjerne har bilen bl.a. deltaget i promoveringsarbejde for tv-serien, ligesom den var med på turné, da David Hasselhoff i 1987 optrådte med musikkoncerten, Night Rocker… stakkels Pontiac siger vi bare.

Knight Rider KITT Pontiac Firebird Trans Am 1982 tvserie juliens auctions sort David Hasselhoff museeum profil

Bilen ryger på auktion hos Julien's Auctions sammen med andre klenodierne fra Hollywood – se mere her.

Pontiac på østrigsk museum

Siden har bilen bl.a. været udstillet på Siegfried Marcus Automobile Museum i den østrigske by, Stockerau. Bilen kommer komplet med proveniens i form af et certifikat og en autograf af David Hasselhoff, der spilled overfor KITT i tv-serien Knight Rider, der i 1980’erne gjorde dem begge til stjerner. 

Knight Rider KITT Pontiac Firebird Trans Am 1982 tvserie juliens auctions sort David Hasselhoff instrumenter digital kabine interiør

Hvordan så forestillingen om fremtiden ud i 1982? Ret præcist sådan her... digital.

På auktion hos Julien's Auctions

Auktionen finder sted d. 18.-19. juli, og bilen indgår i ”Hollywood: Legends & Explorers”-samlingen, der tæller andre ikoniske genstande fra Hollywood som bl.a. Emmy-statuetter og en stor samling Playboy-magasiner med Hugh Hefners autograf.

KITT er vurderet til at blive solgt for et sted mellem 100.000-200.000 dollars.  

Knight Rider KITT Pontiac Firebird Trans Am 1982 tvserie juliens auctions sort David Hasselhoff autograf front forende

Pontiac'en har et certifikat og en autograf af tv-seriens anden store stjerne, David Hasselhoff.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...