Aiways U5 lander i Danmark ny importør 2021 april
© Aiways

Kinesisk el-suv finder vej til Danmark - importør er på plads!

Den nuværende importør af Suzuki-biler, Andersen Motors, skal nu også importere det kinesiske bilmærke, Aiways. Det starter med modellen U5.

15. marts 2021 af Frederik Hauschildt

Endnu en Kina-SUV?

Den danske bilimportør, Andersen Motors, har indgået en aftale med den kinesiske elbilsproducent Aiways. Aftalen er nem at forstå: Andersen Motors skal importere de kinesiske elbiler side om side med de Suzuki-biler, de på nuværende tidspunkt importerer. Har du ikke hørt navnet Aiways før, så er du lovligt undskyldt: Mærket blev stiftet i Kina i 2017, og producerede siden sin første bil i 2018.

Aiways U5 er så navnet på den første model, der hentes til Danmark. Det er en SUV i C-segmentet, der kører på el og lover et højt niveau af standardudstyr til en relativt billig pris. En sådan smøre lyder fint på papiret, men ambitiøse løfter kombineret med kinesisk kvalitet har tidligere skuffet. Denne har dog fine forudsætninger, for mange dele er leveret af europæiske underleverandører, såsom Bosch, BorgWarner og BASF.

Aiways U5 lander i Danmark ny importør 2021 april
© Aiways

Imponerende statistik

Aluminiumskonstruktion, 190 hk, en rækkevidde på 410 WLTP-km, en ladehastighed på 90 kW og en batterikapacitet på 63 kWh er alt sammen ting, der endnu ikke er sat pris på. Et kvalificeret bud vi gav i januar 2021, lå på 325.000 kr.

Aiways U5 vil kun blive solgt online, på mærkets hjemmeside. Dertil vil Aiways tilbyde, at bilen står hos forhandlere på tværs af landet, hvori bilen kan serviceres, fremvises og prøvekøres. Desuden vil Aiways også tilbyde en service, der tillader dig at bytte din brugte bil til et afslag i prisen på en Aiways.

Aiways U5 lander i Danmark ny importør 2021 april
© Aiways

I januar 2021 kunne vi i Bil Magasinet berette om en køretur, vi tog i den nye Aiways el-SUV. Her følger et kort uddrag af denne tekst:

Kina-SUV kører på el

"På vejen overrasker U5 ved at køre ganske fredsommeligt og tidssvarende for en bil af denne type, så vi pakker fordommene væk: Her er ikke en finger at sætte på noget, når man sammenligner kilopris, præstationer og rummelighed - det skulle da lige være, at bilen kommer fra et diktatur, der blæser på menneskerettigheder, men det må køberne selv tage stilling til. Aiways U5 er næsten lige så kvik som VW ID.3, og rækkevidden på 410 km i WLTP-normen matcher denne," Skriver Steen Bachmann om el-SUV'en.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...