Japansk hyperbil accelererer fra 0-100 km/t på 1,92 sek

Med en 0-100-tid, der får en Tesla Roadster til at se langsom ud, er Aspark Owl noget særligt. Men du skal finde den HELT store tegnebog frem, hvis du vil have fingrene i et eksemplar

22. februar 2018 af Jesper Kruuse-Jesen

Med de senere års præsentationer af forskellige ekstremt hurtige elbiler som Rimac og Tesla Roadster skal der unægtelig noget til, hvis offentligheden skal blive opmærksom på et produkt, der kommer fra en lille ukendt superbilsproducent hjemmehørende i det japanske kejserdømme.

På sidste års biludstilling i Frankfurt viste Aspark et koncept af deres Owl, som de hævdede ville blive den hurtigst accelererende bil på planeten, når den gik i produktion med en tid fra 0-100 km/t på under to sekunder.

Tesla har med deres nye Roadster vist, at det godt kan lade sig gøre, hvis bare der er el-kræfter nok, men her afviger Aspark Owl fra andre superbiler, da den samlede effekt fra de to 40 kw el-motorer ikke overstiger 429 hk.

De bliver til gengæld effektivt transporteret til alle fire hjul, men nok så afgørende for præstationerne er den ekstremt lave vægt på bare 862 kg, hvilket er over et ton mindre end f.eks. Bugatti Chiron.  

I videoen ses Aspark Owl der skyde afsted mod de 100 km/t, som er overstået på 1,92 sek. Det var dog en test foretaget på noget, der ligner en parkeringsplads bag et varehus, og Aspark har ikke vist speedometre, som kan validere tiden.

Desuden blev testen foretaget på slicks, altså dæk uden mønster beregnet til race.

Alligevel føler japanerne sig sikre på at Aspark Owl nok skal gå fra 0-100 km/t på under to sekunder i officielle test og med almindelige dæk.

I alt har de planlagt at 50 udgaver skal bygges af den vilde el-bil, og prisen bliver ganske astronomiske 26 mio kr.  

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...