Lamborghini

Lamborghini præsenterede to biler for at fejre V12 motoren, mens vi venter på Aventador efterfølgeren 

© Lamborghini

Hvilken krise? Luksusbilmærker tjener styrtende med penge

Flere luksus- og superbilsmærker tjener styrtende med penge og sælger biler som aldrig før.

11. februar 2023 af Gustav Reeh Persson

Krisen kradser ikke hos de superrige 

Vi har alle hørt verdensøkonomiens problemer med forsyningsproblemer, stigende inflation, krigen i Ukraine, og hvordan prisen på brændstoffer og elektricitet stiger. Det rammer bredt blandt forbrugere og virksomheder. 

Det rammer bare ikke dem der producerer de allermest ekslusive biler. Det afslører den igangværende regnskabssæson for år 2022. 

Først lige en historie fra Land Rover, så man er klar til resten. De har 214.000 forudbestillinger på deres modeller, så de bliver nødt til at have et tredje skiftehold på produktionslinjen af Defender, så produktionen kan foregå endnu hurtigere.

Ferrari Purosangue begynder levering inden længe og den skal nok sikre Ferrari's investorer mange penge fremover.

© Ferrari

Superbiler sælger som varmt brød

De italienske superbiler fra Ferrari og Lamborghini har også præsenteret ekstreme regnskaber. Ferrari solgte 13.221 biler sidste år, hvilket er 20 pct. mere end året før. Ferrari afslører ikke specifikke tal for de enkelte modeller desværre. 

Det vigtige er at den nye rekord kommer før de overhovedet er begyndt at levere deres længeventede firedørs SUV Purosangue. 

Den 'italienske' rival fra Sant'Agata Bolognese, Lamborghini, holder sig ikke tilbage. De solgte 9.233 biler sidste år, hvoraf SUV'en Urus stod for 5.367 af dem. 

De behøver ikke bekymre sig om salg, da ventelisten for at få fat i en Lamborghini er 18 måneder.

Rolls-Royce Spectre, den kommende elektriske model fra Rolls-Royce. Ventelisten til en er allerede ekstraordinær.

© Rolls-Royce

De britiske flydere

Rolls-Royce har præsenteret regnskab for sidste år og det afslører, at de aldrig i deres 118 års historie har solgt så mange biler, som de gør nu.

De solgte 6021 biler sidste år, og hvis du vil købe en bil af dem i Danmark, skal du af med mindst syv mio. kr. De fleste bliver nok finansieret på andre måder, men det forbliver ekstremt dyrt eller lukrativt afhængig af, hvordan man ser på det. 

Bentley er om mulig endnu mere imponerende da de solgte 15.174 biler. Alene SUV'en Bentley Bentayga solgte 6.370 modeller, hvilket er mere end alle modeller fra Rolls-Royce. 

Bentley ser to områder, hvor efterspørgslen er kraftigt stigende - hybridmodeller og modeller, hvor personificering er mulig. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...