zeekr 001
© Zeekr

Hidsig elbil får GIGANTISK batteri - lover rekordhøj rækkevidde

Den kinesiske Zeekr 001 får et absolut enormt batteri, og selvom bilen ikke nødvendigvis finder vej til Danmark, er det ikke usandsynligt, at vi får batteriteknologien at se.

5. januar 2023 af Patrick Boje Jensen

Gods under gulvet

Zeekr 001 er et af sejere bilnavne i nyere tid, og bilen ser bestemt heller ikke værst ud. Men det er hvad der gemmer sig under gulvet, der burde få dig til at spærre øjnene op.

Lad os lige spole tilbage. Zeekr er ejet af kinesiske Geely, der også ejer Volvo og Polestar. Målet med mærket er at skabe elektriske biler med sportslige aspirationer, og det er indtil videre lykkedes. 

Zeekr 001 ejer både verdensrekorden for hurtigste gennemkørsel af en 50-keglers slalom for en elbil og verdens hurtigste drift i en elbil (med 208 km/t!!).

Til 2023-modelåret har Zeekr valgt at udstyre 001 med et absolut enormt batteri på 140 kWh - langt større end de største batterier, der er på markedet i Danmark. Det skulle ifølge Zeekr give en rækkevidde på 1.000 km!

Læs også: Monster-kineser kommer til Danmark om få måneder

zeekr 001
© Zeekr

Ikke bare varm luft

Der er grund til at tage det tal med et gran salt, da de kinesiske målemetoder er en smule anderledes end både den europæiske WLTP-metode og den amerikanske EPA-metode.

Men der også grund til at tro, at der er noget om snakken. Kæmpebatterierne kommer nemlig fra den kinesiske producent CATL, der også leverer batterier til Tesla, og CATL påstår, at batterier er endnu mere effektive end dem i Tesla’erne.

Der er endnu ikke noget, der tyder på, at Zeekr kommer til Danmark, men det betyder bestemt ikke, at vi ikke kommer til at se 140 kWh-batteriet herhjemme. Som nævnt ejer Geely både Volvo og Polestar, som dermed har adgang til batteriteknologien.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...