Harman EXP CES 2020


CES-messen 2021: Fremtidens bil kan bruges som lydstudie og til gaming

Den store CES-teknologimesse foregår online i år. Harman vil bringe tv, gaming og carpool-karaoke ind i din bil

13. januar 2021 af Gustav Reeh Persson

Selvkørende teknologier gør biler interessant

Det er ikke kun etablerede bilmærker, der udvikler produkter til bilindustrien, bare tænk på Sonys elbil. Biler er en vigtig platform at udvikle teknologi til. Især hvor selvkørende teknologier gør, at man i fremtiden ikke kun skal fokusere på at køre bil. Så bliver det til et rum i dit hus eller i hvert fald ligesom offentlig transport med telefonen i hånden. 

Den største årlige teknologimesse CES i Las Vegas er i gang, denne gang virtuelt. Harman der blandt andet står bag JBL og er en del af Samsung-koncernen, præsenterer deres visioner i fremtidens biler.

Harman EXP CES 2020

Er gamingudstyret lidt dyrt, så bare gå ud i bilen.

Gamere, jeres tid er kommet

Harman har navngivet konceptet Gaming Max Intense og bruges når du venter i bilen, hvor research viser, at man typisk spiller på sin mobil. Harman gør bilen til din spillekonsol, når den er parkeret.

Man vælger simpelthen game mode. Det gør, at rattet trækker sig væk og skærmene rykker tættere på. Højttalerne rykker tættere rundt om dig, for at skabe en 360-graders lydoplevelse også. Forestil dig du styrer et F16 fly med dit bilrat og pedaler, mulighederne er uendelige! 

Teknologien findes allerede hos Tesla, hvor man i for eksempel Model 3 kan køre bilspil på skærmen i midten med bilens virkelige rat og pedaler (når bilen holder stille!).

Harman EXP CES 2020

Disse individuelle hovedtelefoner er klar til bilproducenterne, hvis de vil have dem. 

Ikke flere diskussioner på de lange ture

Ikke alt der blev præsenteret er så langt ude i fremtiden. Tag for eksempel de individuelle høretelefoner vist ovenover. De møder allerede sikkerhedsstandarder og kræver kun at bilmærker vælger at producere deres biler med dem. Det ville slutte alle diskussioner om, hvad man skulle høre i radioen, eller på bagsædet.

Harman EXP CES 2020

Drop Imovie, bare gå ud i bilen for at optage og redigere dine videoer.

Harman viste flere partytricks for influencere

Udover at du kan lege karaoke med dine medpassagerer som i en Tesla, kan du i Harmans prototype optage og redigere videoer i din bil. 

Et sidste partytrick er livekoncerter, der kan streames via bilens skærm og højttalere. Det kræver, at din bil kan kobles på 5G-nettet, hvilket først i løbet af i år bliver tilgængeligt. 

Det meste Harman præsenterer på deres virtuelle CES-messe er til et stykke ude i fremtiden. Desuden er det ikke muligheder til dig, men til bilproducenterne, der skal vælge det til, og det gør de kun, hvis de tror det har interesse hos bilkøberne.

Harman EXP CES 2020

Livekoncert fra bilen, mon det er bedre end Drive-in bio?

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...