Fisker Ocean priser

Den endelige udgave af Fisker Ocean blev præsenteret på Los Angeles Motor Show i november 2021.

© PR

Elbilen Fisker Ocean er i Europa: Kommer til Danmark fra 325.000 kr.

Fisker Ocean lander i Danmark i foråret 2023. Her får du video, detaljer og danske priser, hvor vi gennemgår den kommende elbil.

15. marts 2023 af Steen Bachmann

Fisker viste ny SUV i Los Angeles

Fisker Inc. med den dansk/amerikanske forretningsmand og bildesigner Henrik Fisker i spidsen lancerede produktionsudgaven af bilmærkets første model på Los Angeles Motor Show 2021.

Bilmærket blev grundlagt af Henrik Fisker og hans kone i 2016, og siden er det lykkedes ham at rejse 1,6 mia. dollars (10,5 mia. kr.) hos investorer, der tror på hans vision om en enkel og relativt billig eldrevet SUV, der er bygget af en slank organisation uden hverken forhandlere eller værksteder.

Den SUV kommer til at hedde Fisker Ocean, og den er på vej til Danmark.

Der er tænkt på hunden i Fisker Ocean

Fisker Ocean er en mellemstor SUV med fem døre, fem sæder og en eller to elmotorer. 

Den har soltag i fuld længde og kabine skabt af materialer fremstillet af genbrugte fiskenet og plastik fra havet.

Læs også: Stortest af familievenlige elbiler.

Som standard er her et “California mode”, der med et enkelt tryk på en knap ruller vinduerne ned og åbner soltaget. Der er seks sideruder, og bagruden kører også ned, ligesom den forreste del af soltaget åbner, og ruller tilbage. 

De ekstra sideruder bag bagdørene ruller også ned af hensyn til ejere med hunde i bagagerummet, der dermed kan stikke snuden ud i fartvinden uden at falde ud eller stikke af. Det har vi ikke set før i en bil.

Fisker Ocean har solceller på taget, som genererer tilskudsenergi til bilen, og al stofbeklædning under måtterne er produceret i genbrugsmaterialer.

Herhjemme skal autokæden Mekonomen stå for klargøring, servicering og reparationer.

fisker ocean priser

Bilbyggeren Magna Steyr i Østrig står for udvikling og produktion af Fisker Ocean. De skal bygge 47 prototyper af SUV'en, og Henrik Fisker gennemgik personligt den første bil i ugen op til Mobile World Congress.

© Fisker

SUV med 6 års garanti

Fisker har offtenliggjort mærkets garanti. Fisker Ocean og mærkets anden model, den kommende og billigere familiebil-SUV med navnet Fisker Pear, vil have:  

6 år/100.000 km garanti
6 år garanti mod indefrakommende korrusion
6 å/100.000 km vejhjælp i Europa
10 år/160.000 km garanti på drivline
10 år/160.000 km på batteriet

Virksomheden tilbyder afhentning af køretøjer i hjemmet til eftersyn/service eller Fisker Mobile Service til kunder, der foretrækker, at erfarne teknikere kommer til dem.

Læs også: Polestar 2 får opdatering - ALT er forbedret!

Fisker Ocean får tørre tæsk i ørkenen

I januar 2022 viste Henrik Fisker en video, hvor Fisker Ocean får en omgang tørre tæsk i en californisk ørken:

Fisker Ocean priser

Konstruktionen og rammen rundt om batteriet er fremstillet i aluminium af hensyn til vægten. Bilen fås med en elmotor forrest og forhjulstræk eller en elmotor på begge aksler og firehjulstræk. 

© S. Bachmann

Fisker med rækkevidde op til 630 km

Fisker Ocean kommer i tre varianter:

  • Ocean Sport med 275 hk, 0-100 km/t på 7,0 sek., forhjulstræk og en rækkevidde på op til 440 km
  • Ocean Ultra med 540 hk, 0-100 km/t på 4,0 sek., firehjulstræk og rækkevidde op til 610 km 
  • Ocean Extreme med 550 hk, 0-100 km/t på 3,7 sek., firehjulstræk og op til 630 km

De danske priser begynder ved 325.000 kr., hvilket er en særdeles skarp pris på niveau med biler som Kia EV6 og Hyundai Ioniq 5.

Fisker vil ikke have forhandlere

Fisker vil benytte samme strategi som Tesla, og sælge direkte til forbrugerne i stedet for at gå igennem forhandlere.

Man vil kunne se og prøvekøre bilen fra et showoom i København eller fra popup-butikker, og man bestiller, konfigurerer og betaler bilen via Fiskers app. Bilen vil så blive udleveret et sted uden for København eller mod merpris blive leveret i købers indkørsel.

Der er ingen faste serviceintervaller, for der er stort set ikke noget at servicere på en elbil, siger Henrik Fisker, der har indgået et partnerskab med værkstedskæden Mekonomen om at servicere Fisker Ocean på de skandinaiske markeder. 

Opdateringer vil ske trådløst, så der er ifølge Henrik Fisker ingen grund til at have værksteder eller forhandlere.

"Hvis vi skulle have forhandlere og store, flotte glashuse, kunne jeg aldrig sælge bilen for 325.000 kr. i Danmark. Så ville den mindst koste en halv million kroner," siger han til Bil Magasinet.

Læs også: interessante elbiler på det danske marked.

fisker ocean priser
© S. Bachmann

Hvornår kommer Fisker Ocean til Danmark

EU-versionen producerespå Magna Steyr-fabrikken i Østrig, hvor også biler til det amerikanske hjemmemarked skal produceres. Fisker oplyste oprindeligt, at leveringerne af Fisker Ocean i Danmark ville starte i november 2022. Den 2. februar 2023 var leveringerne endnu ikke begyndt, men nu oplyser Fisker, at bilerne bliver leveret i marts 2023.

Sidenhen har Fisker ændret mening, og oplyser nu dansk levering af Fisker Ocean i foråret 2023.

Læs også: Så meget må elbilerne trække.

Mobilitetstjenesten Viggo har forudbestilt 300 eksemplarer til brug i større danske byer, og herudover har en række danske købere lagt depositum på bilen.

Vi følger sagen og har lagt billet ind på en bil til en test, så snart der kommer gang i samlebåndet i Østrig.

Se video om Fisker Ocean

Fisker Ocean priser

Henrik Fisker havde verdenspremiere på sin nye model onsdag, og talte ud over Bil Magasinet også med amerikanske og kinesiske medier på standen på biludstillingen i Los Angeles.

© S. Bachmann

Danske priser

Fisker Ocean Sport: 325.000 kr.

Fisker Ocean Ultra: 445.000 kr.

Fisker Ocen Extreme: 595.000 kr.

De danske priser er oplyst til Bil Magasinet af Henrik Fisker 17. nov 2021 og er inkl. registreringsafgift og moms.

Fisker Pear kommer i 2024

Henrik Fisker fortalte også om en ny og billigere model fra elbilmærket Fisker Inc., da vi mødte ham til Los Angeles Motor Show 2021 i november. 

Han ville kun afsløre, at den nye model skal bygges på en tidligere GM-fabrik i Ohio, at den bliver billigere end den første model fra mærket, Fisker Ocean, og at den får premiere i 2024.

Nu er der yderligere detaljer: Navnet på den nye model bliver Fisker Pear, hvilket står for Personal Electric Automotive Revolution. Bilen får plads til fem og skal bygges i minimum 250.000 eksemplarer om året fra 2024 til en pris på gaden i USA fra 29.900 dollar (200.000 kr.). Det vil kunne betyde en dansk pris fra 250.000 kr. Vi følger sagen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...