2021 Fisker EV SUV
2021 Fisker EV SUV © Fisker Inc.

Henrik Fisker er tilbage: Viser helt ny eldrevet SUV

Henrik Fisker lancerer plan om tre nye elbiler, hvoraf en muskuløs SUV bliver den første i 2021

18. marts 2019 af Mikkel Thomsager


Fisker viste en ny stor elbil kaldet EMotion på biludstillingen i Las Vegas i januar. Skal man tro dagens pressemeddelelse fra det amerikanske firma med den danske chef og stifter, er der mere på vej. 

Efter at Tesla fredag viste sin nye lille SUV, Model Y, har Fisker i dag vist det første billede af en SUV-model i tilsvarende størrelse, som endnu ikke er navngivet. Ifølge pressemeddelelsen er det den første af tre elbiler, der lanceres fra 2021.

Fisker vil masseproducere elbil

Den nye model er en ren elbil med en elmotor på hver aksel og et 80 kW lithium ion-batteri, som angiveligt giver en rækkevidde på 480 km. Det svarer til opgivelserne på Tesla Model Y, og som denne lanceres den nye Fisker i USA til under 40.000 dollars (aktuelt 265.000 kr.).

Da Fisker viste den større EMotion konceptbil i januar, var den angiveligt udstyret med nyudviklede, Fisker-patenterede såkaldte "solid state"-batterier, som er mere kompakte og hurtigere at lade op end de kendte lithium ion-batterier.

Hos andre bilproducenter er holdningen, at denne teknologi ligger nogle år ud i fremtiden, og nu har Fisker altså også i første omgang skiftet til de kendte lithium ion-batterier.

2021 Fisker EV SUV
© Fisker Inc. 2021 Fisker EV SUV

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...