Facelift: Range Rover Evoque

Den lille Range Rover får opfriskning og motorer med lavere forbrug

24. februar 2015 af Steen Bachmann

2016 Range Rover Evoque får verdenspremiere på Geneva Motor Show i marts 2015. Det roste design får en opfrisker med ny kofanger foran, to nye typer kølergitter, full-LED forlygter og tre nye hjuldesign. Her meldes om fem interiørvarianter og 15 udstyrspakker.

Evoque bliver den første model fra Land Rover med komplette, adaptive full-LED forlygter, som giver bedre udsyn i mørke. Den avancerede teknologi skaber et nyt signaturdesign til både for- og baglygter. Indikatorfunktionen er integreret i Evoques markante kørelygter, der dækker hele lygtebredden. Som en ekstra fordel belaster de energieffektive LED-lygter Evoques elektriske system mindre.

Er du interesseret i en ældre Evoque, kan du læse vores brugttest af Range Rover Evoque fra 2012 her 

Indvendigt er her nye sæder og dørindtræk, et nyt infotainment system der tilgås via en 8-tommers trykfølsom skærm og derudover nye farver og materialer i interiøret - Lunar Ice, Vintage Tan og Dark Cherry (kun Autobiography). Standardstolene er med vævet Ebony tekstil og kan indstilles i seks positioner, og til Autobiography kan tilkøbes massagesæder foran, der er elektrisk justerbare i 14 punkter.

Bagklappen åbnes og lukkes automatisk ved at føre foden hen under kofangeren, og løsningen har ingen sikkerhedsmæssige problemer. Funktionen kan kombineres med trækkrog, og som gør det meget lettere at åbne bagagerummet, når hænderne er fulde.

 

De 4-cyl. Ingenium 2,0-liters TD4-dieselmotorer er helt i aluminium og 20-30 kg lettere end forgængeren. Stabile cylinderblokke og adskilte injektorer gør motoren vibrations- og støjsvag, og den fås i to ydelsesklasser: 150 hk med op til 23,8 km/l og 180 hk med op til 20,8 km/l. Ingenium motorerne er forsynet med variabel ventilstyring og flere lavfriktionsteknologier. SCR-teknologien (selektiv katalytisk reduktion) og et nyt system, hvor udstødningsgassen recirkuleres ved lavt tryk reducerer udledningen af kvælstofoxid (NOx) markant.

Evoque model 2016 leveres også med Land Rovers 2-liters Si4 turbobenziner med 240 hk. Den giver en 0-100-tid på 7,6 sek. og kan køre op til 12,8 km/l.

Serviceintervallerne er blevet øget fra ca. 25.700 miles til ca. 33.500 km, så de nye letvægtsmotorer har lavere serviceomkostninger.

400.000 Evoque modeller er kørt af samlebåndet, siden modellen blev lanceret i 2011, og det er dermed den mest solgte Land Rover til dato. Evoque har vundet over 165 internationale priser fra lanceringen til nu. Den faceliftede udgave kan leveres fra august 2015 på over 170 markeder globalt.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...