Alieno Arcanum

En skør skør verden: Her er en 5221 hestes hyperelbil fra Østeuropa...

Mød Alieno Arcanum, den første model fra et nystartet bulgarsk firma med en særdeles livlig fantasi.

8. juli 2018 af Søren Juul

Har du hørt om Alieno Arcanum? Det havde vi heller ikke før vi faldt over en detaljeret pressemeddelse. Afsenderen er et bulgarsk elbilsfirma, som har deres første model liiiige på trapperne. Ambitionerne er i top: det bliver den vildeste vogn i verdenshistorien med op til 5221 hk, 8880 Nm i drejningsmoment og en topfart på den anden side af 488 km/t.  

Alieno Arcanum bilmagasinet

Alieno blev grundlagt i 2015 i Bulgarien. Om de har mere at byde på end en skitse i Photoshop bliver interessant at følge. 

© Alieno

Design inspireret af F22 Raptor og Darth Vader

Dét lyder lidt for godt til at være sandt, men inden vi kører den 25-siders pressemeddelse i makulatoren får I lige et referat. Fantasien fejler nemlig ikke noget, hvis vi da lige ser bort fra designet, som ligner noget fotokopieret fra et Lamborghini-katalog, komplet med saksedøre, vilde vinger og en aggressiv diffuser. Officielt er det hele dog hjemmelavet, med eksotiske inspirationskilder som hajer, jagerfly fra USA og Star Wars

© Alieno

Klar til Le Mans

Den to-sæders coupé vejer fra 1620 kg og chassis og karrosseri er lavet af kulfibre. Arcanum drives fremad af op til seks elmotorer – per hjul! – afhængig af hvilken af de fire ”RP”-motorvariant du bestiller. Bogstaverne står for ”Raw Power”, som doseres i 5221 hk, 4351 hk, 3481 hk – eller 2610 hk i basisvarianten. Og der mere at tage stilling til: hver motorvariant kan leveres optimeret til gadekørsel, trackdays eller rendyrket race. Faktisk er Alieno klar til at levere en Arcanum til LMP1-klassen i 24-timers løbet på Le Mans, når FIA tillader elbiler at stille op. 
© Alieno

Faldskærm som ekstraudstyr

Dét kræver noget strøm, som leveres i overflod af et voldsomt 800 Volts batteri med en kapacitet på op til 180 kWh. Det er lavet af ”grafen lithium polymer” og ”superkondensatorer”, hvad end det lige betyder, og leverer juice nok til 1020 km kørsel. Løber du alligevel tør, kan det oplades fra 0 til 100% på bare en halv time.

Bremserne lyder også effektive: 10-stemplede titaniumkalibre griber om 440 mm kulfiberkeramiske bremseskiver. Er det ikke vildt nok, kan bilen bestilles med en dragter-bremseskærm som supplerende bremsekraft.

Lægger du din bestilling nu, og betaler fra 5,5 til 11 mio. kr. afhængig af motorvariant, har du din Arcanum om 18 til 30 måneder – eller er blevet lænset for en formue. 

© Alieno

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.

Måske er du interesseret i...