En hyldest til Leonardo Da Vinci

Det er 500 år siden, at Leonardo Da Vinci døde. Det markere Italdesign med denne spektakulære bil.

25. juni 2019 af Mathias Brandt

I anledning af, at det er 500 år siden at opfinderen Leonardo Da Vinci døde, har det italienske designhus Italdesign lavet denne hyldest. Bilen er tiltænkt som en stor GT, som er 100 pct. elektrisk drevet. Bilen er stadig blot en idé og et koncept, men det skulle efter sigende kun kræve nogle små justeringer, før bilen vil være klar til at blive sat i produktion.

Mest karakteristisk er mågevingedørene, som vi kender fra Mercedes-Benz 300 SL. Det vilde dørdesign har et formål, det giver nemlig adgang til både for- og bagsæder, når dørene åbnes. 

Bilens interiør er domineret af tre store skærme, hvoraf den ene sidder bag rattet og fungerer som et almindeligt instrumentbord, der holder styr på bilens hastighed og forbrug. Foran passageren sidder der en skærm, der kan holde en opdateret på vejret og nyheder. I midten af det hele sidder en skærm, der styrer bilens øvrige funktioner, såsom sædevarme, klimaanlæg og navigation.

Elbiler er lettere at designe

Designerne har arbejdet meget med kontraster i deres udformning, og har haft friere tøjler, fordi det er en elbil: De har ikke være begrænset af motorens placering, og hvordan den skulle få luft nok. Bilen er udstyret med to motorer, som er placeret ved hver af bilens aksler. Derved trækker den på alle fire hjul. Italdesign har dog været yderst sparsomme med oplysninger omkring bilens præstationer. Men for dem handler det også mere om koncept og design, fremfor funktionalitet og præstationer.

Italdesign lover, at den også kan leveres med en 4-liters V8’er, men oplyser samtidig, at det vil kræve en lille ændring af interiør og bilens front. Vi vil dog blive meget overraskede, hvis denne bil blev køreklar.

En af næste 400 historie i Årets Biler 2019

Du kan læse denne historie om mange flere, i dette års udgave af Årets Biler 2019. Her har vi samlet næste 400 biler, som nok skal give dig underholdende læsning henover sommeren. 

Du kan købe Årets Biler 2019 her

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...