© Car & Classic

En af verdens mest VANVITTIGE biler er til salg!

The Beast er unik og legendarisk for sin historie og sin motor der er tyvstjålet fra en Spitfire. Hvis du vil eje en Rolls Royce som Rolls Royce ikke vedkender sig, så er det nu du skal slå til.

8. marts 2023 af Gustav Reeh Persson

Overlegen på alle punkter

Synes du nogensinde at din bil har mangler? Mangler hestekræfter? Mangler plads? Mangler historie og unikhed? Denne frankenstein af en bil, der har fået kælenavnet 'The Beast' kan være løsningen til alle bilrelaterede problemer. Med undtagelse af værkstedsregninger og eventuelt problemer med skat. Den skal på auktion i morgen, så derfor er det vigtigt at tænke over.

Så hvad gør The Beast særlig? Det bleggule ydre og indre er iøjenfaldende, men det særlige her er især, hvad designet muliggør. Under den lange motorhjelm gemmer der sig nemlig en 27-liters Rolls Royce Merlin V12-motor. Motoren her kendes bedst fra de engelske kampfly under 2. verdenskrig kaldet Spitfire.

Det er godt nok en Rolls Royce-motor, men den kommer fra den forkerte afdeling af Rolls Royce.

© Car & Classic

Hvad kan man med en flymotor

Spitfire motoren leverer ifølge salgsannoncen 'The Beast' 760 hk, selvom den aldrig er blevet testet på rullefelt. De 760 hk gav den titlen som den mest kraftfulde bil i 1977 af Guinness World Rekords. I 1973 havde den et topfart på 295 km/t, der sendes til asfalten gennem en 3-trins automatiskgearkasse. De 760 hk kontrolleres i øvrigt kun med et baghjulstræk.

Motoren nødvendiggør en række gæller, der giver luft til motoren. En anden fed detalje er udstødningen, der løber langs siden af bilen. 

© Car & Classic

Beast design

Det ydre design er inspireret af Rolls-Royce, som blien også startede ud som. Den var endda udstyret med en Rolls-Royce kølergrill, indtilJohn Dodd blev sagsøgt af Rolls-Royce. Han erstattede den i stedet med den, man ser i dag, med hans initialer i front. 

Skallen er lavet i glasfiber og kan prale af otte forlygter.

Der er heldigvis et bakkamera, der vises i 'bakspejlet'. Alligevel må den med længden stadig være umulig at parallelparkere. 

© Car & Classic

Dobbelt beige er modigt

Det beige ydre bliver komplimenteret med et beige indre, hvor man godt, at The Beast er hjemmelavet med enkelte dele fra en Rolls-Royce. Den har desværre kun to sæder, men til gengæld er det den perfekte flyttebil med et kæmpe bagagerum. 

John Dodd kørte ofte rundt i The Beast og var meget stolt af den. I 2014 blev den registreret lovligt i England og på skattepapiret blev den kaldt en Rolls-Royce – noget John Todd var meget stolt af.  

Han gik bort i december sidste år, og det er familien, der sælger bilen. Den kan købes på auktion der starter i morgen kl. 14, hos Car & Classic her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...