© Sceenshot/Dodge

Dodge: Vi bygger verdens første elektriske muskelbil

Nu står verden ikke længere. Det benzinpumpende muskelbilsmærke bygger en elbil, der lander i 2024.

9. juli 2021 af Patrick Boje Jensen

Elektrisk Dodge på vej

Hvem havde troet det – Dodge er på vej med en elbil. Dodge har ellers brugt det sidste årti på at stoppe 700+ hestes hemi-V8’ere i alt, hvad de kunne få fingre i og generelt fortælle os, at de er det “sjove” bilmærke, der ikke tager hensyn til fornuft og brændstoføkonomi.

Men Dodge er også medlem af Stellantis-gruppen, der netop har afholdt deres “EV Day”, hvor der er fokus på elektriske biler. Og her annoncerede Dodge i en video, at de har en elektrisk bil på vej i 2024.

Dørtræk med firehjulstræk?

Dodge’s topchef, Tim Kuniskis, gør alt, hvad han kan for at overbevise os om, at det ikke handler om fornuft, men hestekræfter, når Dodge bygger en elbil – verdens første el-muskelbil, som han kalder den.

Selve bilen ved vi ikke meget om. På videoen ser vi firkantede former, der bringer tankerne hen på 70’ernes muskelbiler, og vi ser det animerede koncept brænde alle fire dæk af – noget der havde været helt uhørt i muskelbilens storhedstid.

Desuden ser man et trekantet logo, som Dodge brugte fra 1962 til 1976, især på Dodge Polara - og Polara-navnet smager da også lidt af strøm, gør det ikke?

© Dodge

900 hk?!

Den kommende Dodge bliver bygget på en af fire elbilsplatforme, som Stellantis annoncerede på EV Day, som skal bruges på tværs af gruppens 14 bilmærker. Der blev også fremvist tre nye elmotorer, der skal bruges på tværs af platformene, og det blevet antydet, at den nye Dodge kan få to af den kraftigste, hvilket ville give en samlet ydelse på 898 hk!

I samme ombæring blev det meddelt, at alle Opel’s biler vil have elektrisk hjælp i 2024, og i 2028 vil de det være et 100 pct. elektrisk mærke i Europa. Desuden er der også en elektrisk RAM-pickup på vej i 2024 - tre år efter Ford har sendt deres elektriske pickup på gaden.

"Dodge vil ikke sælge elektriske biler - Dodge vil sælge eMuskler". Hvad er forskellen? Aner det ikke, men Dodge påstår, at der er en forskel...

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...