Dodge Durango SRT Hellcat

Brug for en 710 hk SUV til at trække campingvognen? Dodge har svaret

Lamborghini Urus ligner en tyrekalv ved siden af den nye Dodge Durango SRT Hellcat, som er udstyret med en kompressor-fodret V8 med 710 hk.

9. juli 2020 af Anders Hansen

Sig hej til Dodge Durango SRT Hellcat

Dodge er ud til at følge et princip og kun ét: Flere hestekræfter! I hvert fald lægger amerikanerne deres Hellcat-kværn i alt, hvad de kan komme i nærheden af.

Og nu er turen kommet til SUV-delen af modelprogrammet. Dodge Durango Hellcat kalder de den. Og når den står hos forhandlerne i løbet af 2021, er det selvfølgelig muligt at få den udstyret med den 6.2-liters Hemi-V8 med kompressor, skriver boosted.dk

Dodge Durango SRT Hellcat

Verdens kraftigste SUV

Det betyder, at du har 710 hk og 875 Nm i en Dodge Durango. Til sammenligning må den 4,0-liters turbo-V8 i Lamborghini Urus nøjes med "sølle" 650 hypper og 850 Nm.

Lige som Lamborghini’en er den nye Dodge firehjulstrukket, hvilket sender den store amerikaner fra 0-96 km/t (0-60 mph) på 3,5 sekunder. Altså i en bil der vejer som et ondt år. Et ondt år er i øvrigt 2,2 ton i denne sammenhæng.

Dodge Durango SRT Hellcat

Vi elsker den allerede!

Tophastigheden er forresten 290 km/t. Altså taber den pusten lige før Lambo’en gør det samme ved 300 km/t. Til gengæld må Durango Hellcat trække fire ton på krogen, hvilket giver nogle gode muligheder for at få din campingvogn ned til Gardasøen i en fart. 

20″ hjul er i øvrigt standard-montering.

Dodge Durango SRT Hellcat

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...