XPeng P7 kommer til danmark snart næste år bagfra
XPeng P7

er dén elbil, som det kinesiske mærke vil gøre sin entré med.

© XPeng

DEN her elbil lander i Danmark i 2022

Med størrelse som en Tesla Model S og pris som en Model 3 er Xpeng P7, der lander i Danmark til næste år, et potentielt slagtilbud.

19. november 2021 af Frederik Hauschildt

XPeng kommer til Danmark

Vi har holdt et øje på XPeng siden mærket leverede de første biler i Norge, og nu er de snart klar til at levere biler på det danske, svenske og hollandske marked. Modsat lanceringen i Norge, hvor den mellemstore SUV, G3 blev introduceret først, så kommer XPeng til at starte i det store, når de lander i Danmark, allerede i starten af næste år.

XPeng vil nemlig gøre en mere elegant entré med mærkets store, elektriske sedan. Sedan'en har en WLTP-godkendt rækkevidde på 530 km i den baghjulstrukne Long Range-model. XPeng har døbt bilen det mundrette navn, P7. Den direkte konkurrent er Tesla Model S, men prismæssigt ligger XPeng på det norske marked tættere på Model 3.

Bilen skrider til 100 km/t på mindst 6,9 sek., men i hurtigste udsmykning er dette tal på bare 4,5 sek. Det skyldes blandt andet et effektivt firehjulstræk.

XPeng P7 kører forfra grå sølv
© XPeng

Endnu en kinesisk elbil?

Ja, lige præcis! XPeng står blandt en masse elbilproducenter, der er landet i Norge, og som nu står på spring for at gøre en entré i Europa. Heriblandt kan også nævnes NIO og Hongqi.

Modsat mærker som MG og Maxus slutter XPeng sig til et stadig stigende marked af elbilfabrikanter, der ikke er opbakket af den statsejede SAIC-koncern. I stedet er XPeng i øjeblikket ejet af tidligere AliBaba-ansatte, Xiaopeng He (deraf navnet) og Jun Lei, der stiftede den succesrige mobilfabrikant, Xiaomi.

XPeng P7 fra siden grå sølv
© XPeng

Hvor kan du finde XPeng?

XPeng kommer, som i Norge, til at sælges online. Det betyder, at du kan købe og sammensætte bilen igennem XPeng's egen hjemmeside. Det betyder også, at mærket er afhængig af en større digital tilstedeværelse, og det gør det muligt at udforske forbavsende meget hjemme fra sofaen.

Du kan for eksempel allerede besøge XPeng's Instagram-profil, Facebook-profil eller YouTube-kanal.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...