Delorean elbil ny model
© DeLorean

DeLorean genopstår på ny som elbil

Der bygges en ny serie af DeLorean DMC-12, der blev kendt i Back to the Future-filmene. Og en ny elektrisk DeLorean bliver fremvist allerede om 20 dage.

6. maj 2022 af Gustav Reeh Persson

DeLorean genopstår (igen igen)

Hvis man scroller gennem Bil Magasinets artikler tilbage til 2016, kan man finde artikler, der beskriver, hvordan en ny DeLorean ville komme allerede i 2017. Der var en venteliste af købere samt løfter om kraftigere motor og INGEN ændringer ved designet. Siden forsvandt de fra jordens overflade - men nu er den altså tilbage! 

Den originale model genopstår i en begrænset serie på 100 biler, som er lavet efter originalen. Så det ikoniske design vil genopstå med den notorisk svage 2,8 liters V6-motor, der levererede 132 hk i 1981. 

Det er dog ikke den store nyhed, fordi DeLorean, der har holdt til i Texas siden 1995, har samtidig præsenteret en helt ny DeLorean, der skal køre på el.

Delorean DMC-12

Vi har for nylig kørt en tur i den originale DeLorean DMC-12, hvor vi også dukkede ned i den skandaleramte historie. 

© Bil Magasinet

Den nye DeLorean

Vi har teasere af den nye model bagfra og over skulderen. Den vil blive præsenteret online indenfor en måned ifølge hjemmesiden, der har sat en timer. Den nye DeLorean vil blive en elbil, der er designet i samarbejde med Italdesigns, ligesom den originale for over 40 år siden. Vi ved stadig ikke hvor stort et batteri, den får, eller hvor mange hk elmotoren får at gøre godt med. 

Udover den virtuelle præsentation, vil bilen i august blive vist frem fysisk til det årlige prestigefyldte velgørenhedsarrangement Pebble Beach Concours d'Elegance, der bliver afholdt den 18. august i Californien.

Hvis du ikke kan få nok af DeLorean, så læs med her, da vi kørte den originale DeLorean DMC-12 i 2020.

Delorean elbil ny model

Første teaser kom for en måned siden og viser designet endnu bedre.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...