BMW I3S

Danske bilister dropper købet af elbiler, fastslår ny dansk undersøgelse

Ny dansk undersøgelse viser, at hele 38 pct. af de danske bilkøbere har tænkt sig at fravælge elbilen, når de næste gang skal udskifte deres bil. Læs mere om hvorfor her i artiklen.

29. januar 2020 af Christian Birkekvist

Lang vej før elbilen tager førstepladsen

Regeringen har et mål om at stoppe salget af nye diesel- og benzinbiler i år 2030. Men en ny undersøgelse fra leasingselskabet LeasePlan viser, at der er lang vej endnu.

De har adspurgt 4.000 personer fra hele verden. For Danmarks vedkommende vil kun 22 pct. af bilisterne købe en elbil, når den nuværende skal udskiftes. Og hele 38 pct. regner med at vælge elbilen fra.

Elbil

Sammenlignet med resten af Europa, er elbilen meget upopulær i Danmark

Danmark er et af de lande i Europa, hvor færrest bilister forventer at købe en elbil inden for de næste fem år. Vi deler en 3. plads med Holland, og vi er kun overgået af Belgien (10 pct.) og Luxembourg (11 pct.).

Danske bilister er dog blevet mere modtagelig over for de elektrificerede køretøjer end tidligere. LeasePlans undersøgelse viser, at 46 pct. af de adspurgte bilister fra Danmark er blevet mere positive inden for de seneste 3 år. Og i samme periode er kun 3 pct. blevet mere negative. 

Hyundai IONIQ

Elbiler er for dyre, og der er for få ladestandere

Der er flere årsager til fravalget af elbil, men de hyppigste er købspris og lademuligheder. 66 pct. af de danske bilister svarer, at købsprisen er en af årsagerne til fravalget af elbilen. Og 51 pct. slår på utilstrækkelige lademuligheder som årsag til fravalget.

LeasePlan konkluderer, ikke overraskende, at prisen skal sænkes, hvis elbiler skal være allemandseje. Og de mener, at det vil kræve politisk vilje, hvis det skal ske hurtigt.

Vil du gå imod strømmen og eje en elbil, så se vores videotest herunder af Danmarks pt. billigste elbil: Seat Mii Electric til 149.990 kr. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...