© Campen Auktioner

Danmarks vildeste auktion? Frankenstein-Mini og Formel 1-bil skal under hammeren

Austin Mini'en ser nuttet ud, men det er ikke en Mini, der gemmer sig under karroseriet.

5. november 2022 af Gustav Reeh Persson

Unikke biler under hammeren

En kommende auktion kan måske indeholde de modeller, man lige står og mangler i sin bilsamling. Der er i hvert fald nogle modeller, som de færreste har i forvejen. Det gælder for eksempel denne Austin Mini Cooper S der er en 'ægte' Frankenstein-bil, hvor intet er originalt med undtagelse af karosseriet. 

Denne Austin Cooper S trækker på baghjulene og motoren er placeret bag føreren. Motoren kommer fra en Honda motorcykel og yder 98 hk. Motorcykler har som bekendt ikke bakgear, men det går ikke i en bil, så det byggede den nuværende ejer selv. Under kølerhjelmen bruges pladsen til en større benzintank og køler. 

Bilen har været brugt til bilvæddeløb, så derfor er der monteret en bærende gitterramme, der fungerer som styrtbøjle.

Her ses Honda motoren fotograferet fra bagsmækken.

© Campen Auktioner

Ekstraordinært garageprojekt 

Projektet startede med karosseriet, som Leif Fuhrmann fik hjem gennem sit firma, og så begyndte han ellers at ombygge det til at ligne en rallybil fra 1960’erne. 

Det har taget ejeren Leif Fuhrmann fra Næstved knap syv år at bygge bilen - og over to år at få den godkendt af Færdselsstyrelsen til kørsel på offentlig vej. Rapporten om køretøjet fra styrelsen udgør hele 103 sider, hvilket må være en rekord! 

I sin levetid har den kørt 68.307 km. Bilen blev synet i 2021, og afgiften er betalt. Så den klar til sin nye eje, der nok for en sikkerhedsskyld skal have hænderne skruet ordentligt på alligevel. 

© Campen Auktioner

Firhjulet møbel til hjemmet

Hvis du slet ikke vil rode med bilen, men i stedet bare kigge på den så er der også en Formel 1-showcar fra ca. 2004 under hammeren. Showcar betyder at den er bygget i størrelsesforholdet 1:1, men desværre uden motor. Så her handler det om at nyde synet, men det er heller ikke helt skidt.

I Formel 1 bruges showcars til at vise et muligt design til ingeniørerne, når en ny sæson starter med nye regler. Denne model minder meget om Minardi- og TorroRossos Formel 1-biler fra 2005 sæsonen. Det er baseret på de store luftindtag og frontvingen. Det kan også bare betyde, at de hold ikke har ændret så meget ved det fremviste design forud for sæsonen i 2005. 

Det eneste sponsorat på bilen er Garmin og Michelin, så den er meget minimalistisk i lakken.

© Campen Auktioner

Hele auktionskataloget er proppet med specialbiler fra en vild Ford Mustang til en hard dragracer baseret på en GMC pickup. Du kan se hele auktionskataloget her. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...