Cupra el-Born Seat elbil hatchback elektrisk ID 3 spansk hot hatch ladetid rækkevidde front forende
Cupra el-Born© Cupra

ID.3 GTI? Her er Cupra's bud på en elbil, der sparker røv!

Cupra lancerer deres første 100% elektriske bil. Navnet tager inspiration fra et trendy område i Barcelona. Se billederne her

27. maj 2021 af Frederik Holck og Frederik T. Frey

Vi ved godt, det er svært – men hurtige Seat'er fik med introduktionen af Cupra Ateca sit eget mærke, logo og holdfarver. Tiden er nu kommet til endnu en Cupra-model, der dog fortsat har et nært slægtskab til resten af VW-koncernen.

Modellen hedder el-Born og kan betragtes som en slags GTI. Navnet tager inspiration fra området, El Born i Barcelona. Men hvor der i konventionelle GTI'er har ligget hårdtpumpede benzinmotorer i motorrummet, er Cupra el-Born fra starten skabt til en anden skæbne.

Cupra el-Born Seat elbil hatchback elektrisk ID 3 spansk hot hatch ladetid rækkevidde
Cupra el-Born

Cupra el-Born er en elbil, der har ikke så lidt tilfælles med VW ID.3.

© Cupra

Baseret på MEB-platformen

Cupra Born deler platform med bl.a. Volkswagen ID.3 og Audi Q4 e-tron. Cupra Born er derfor det nyeste skud på stammen ud af en længere række biler, som alle deler samme MEB-platform fra Volkswagen Group.

Bilen lanceres med tre forskellige batteristørrelser; 45 kWh, 58 kWh eller 77 kWh. Vælger man det største batteri på 77 kWh, er bilen opgivet til en rækkevidde på 540 km (WLTP). Med en lynlader kan bilen lade med 125 kW DC, hvilket betyder at du, efter 7 minutter i en lynlader, kan tilbagelægge endnu 100 Kilometer i din Cupra Born.

Cupra el-Born Seat elbil hatchback elektrisk ID 3 spansk hot hatch ladetid rækkevidde kabine digital interiør
Cupra el-Born


© Cupra

Husk også at starte dit abonnement på Bil Magasinet i dag. På den måde får du nyheder samt test af de nyeste biler som den første.

el-Born får over 200 hk

Der er endnu ingen detaljer omkring kræfterne, men vi gætter på, at Cupra el-Born vil yde over 200 hk – ellers skal den faktisk slet ikke kalde sig hot hatch eller GTI. Igen kan man skue til VW ID.3, der har samme batterikapacitet og 204 hk, men en længere rækkevidde end Cupra'en. Vi forventer, at Cupra'ens kortere rækkevidde skyldes, at der er flere end 204 hk i den spanske søstermodel.

Cupra har oplyst, hvor hurtig el-Born er om at ramme 50 km/t, hvilket sker på 2,9 sekunder. 

Cupra el-born interiør
Cupra el-Born

Kabinen i Cupra el-Born byder på et miks af bløde materialer og digitale indslag.

© Cupra

Kommer med særlig boostfunktion

Bilen kommer med en ladeeffekt på enten 110 kW eller 150 kW. Derudover kan man vælge en “boost version” som giver bilen 20 kW mere at lege med. Vælger man denne version, kan man, med et enkelt tryk på en knap, aktivere boostfunktionen. Med denne funktion aktiv sendes Cupra Born afsted fra nul til 100 km/t på 6,6 sekunder.

Cupra Born er tilgængelig inden udgangen af 2021.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...