Range Rover Evoque 2012
Range Rover Evoque 2012

Brugttest: Range Rover Evoque

Range Rover Evoque er mere til gård- end godsejeren, hvilket dog ikke betyder, at du får den billigt. Den er stadig dyr som brugt, men du får også en lækker SUV for pengene

10. november 2018 af Jacob Dalby

Det er ikke nemt at være et stort, benzinslugende SUV-mærke i tider, hvor det hele går op i mikrobiler og økonomikørsel. Land Rover tog derfor konsekvensen og præsenterede i 2011 den mindste Range Rover-model i rækken: Evoque.

Konceptbilen LRX, der ligger til grund for Evoque, blev vist tilbage i 2008. Designet var futuristisk og aggressivt. Vi vidste godt dengang, som med alle andre konceptbiler, at den færdige produktionsbil ville se helt anderledes ud, men heldigvis tog vi grueligt fejl.

Range Rover Evoque tog alle de seje designdetaljer fra konceptbilen med sig, og i dag skiller den sig ud som den absolut smukkeste og mest markante model i klassen.

Ikke nok med det, så har Evoque, trods sin størrelse, beholdt Range Rover-sjælen fra sine storebrødre. Du får samme kvalitet i kabinen, og alle de elektroniske off-road gadgets følger med, bare i en mindre indpakning. Samlet set skaber det en helt speciel jeg-må-bare-eje-den-bil-følelse. Dén følelse, der får et smil frem på læben hver gang, du sætter dig ind bag rattet, og som du ikke får i konkurrenter som Audi Q3 og BMW X1.

Range Rover Evoque er et premium produkt

Og det betaler du selvfølgelig for. Prisen ligger et godt stykke over de to konkurrenter. Blandt andet derfor er Evoque

attraktiv som leasing frem for kontantkøb, når du kigger på brugtmarkedet. 

Frister det med en Evoque, er der tre tilbagekaldelser fra fabrikken, du skal være
opmærksom på: Første tilbagekaldelse fandt sted i 2013 og gælder alle modeller
fra 2012. Der er problemer med beslagene, som styretøjet er monteret med. Det giver
en risiko for, at du kan miste kontrollen. 

Kan du ved langsom kørsel høre en mislyd fra fronten, er der grund til bekymring.
Det samme gælder, hvis du kan mærke motorrystelser igennem rattet. Samme år var 2012-årgangen igen udsat for en tilbagekaldelse. Denne gang var det beslagene til de bagerste bremsecalipre, den var gal med. Caliprene kan ryste sig løse og i yderste konsekvens forårsage punktering og tab af bremseevne.

Læs den fulde brugttest af Range Rover Evoque 2012 nedenfor

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...