Cadillac Seville STS fra 1994

Bilen, der (måske) bragte Bill Clinton rundt i Danmark i 1997, kan blive din

En helt speciel Cadillac Seville STS er til salg, med første Northstar motor og tidligere ejerskab inkluderer den amerikanske ambassadør i Danmark.

21. februar 2021 af Gustav Reeh Persson

Cadillac'en bag historien

Bil Magasinet giver dig her et historisk scoop direkte fra Biltorvet. Bilen det hele handler om er en Cadillac Seville STS fra 1994. Den vandt ved sin introduktion i 1992 "Car of the year" fra det amerikanske bilblad Motor Trend. Motoren er i sig selv en amerikansk stolthed, da den var en af de første med Northstar-navnet. 

Cadillac'en fik nemlig en kraftigere motor kaldet Northstar L37 i 1993, det betyder at den amerikanske 4,9 liters V8 fik hævet ydelsen fra 270 hk til 295 hk. Derudover yder motoren 405 Nm og det resulterer i en 0-100 km/t acceleration på imponerende 7,6 sek.

Brændstofforbruget afslører også at den er amerikansk med en rækkevidde på 8,7 km/l. Gearkassen er en 4-trins automatisk en af slagsen. 

Cadillac Seville STS fra 1994

Ups, katten er vist ude af sækken. Det hvide "Highway Patrol" er desværre ikke lak, men en folie der kan tages af. Der er vist heller ingen grund til at tro, at en Seville gjorde tjeneste som politibil på de amerikanske veje.

Amerikansk ejerskab i Danmark

Bilen blev selvfølgelig importeret fra USA, men ikke af hvem som helst. Det var nemlig den amerikanske ambassadør i Danmark, Edward Elliot Elson, der tog bilen over Atlanten. Han var ambassadør for USA i Danmark i årene 1993-1998. I annoncen er det bevist med servicebogen, hvor der på, hvad der ligner forsiden, er skrevet ejer, adresse, registreringsnummer. og forhandlernummer. 

Billedet af servicebogen kan ses nedenunder. Det allermest spændende er jo selvfølgelig at forhenværende Præsident Bill Clinton gæstede Danmark i 1997, og menes at have siddet på bagsædet af bilen i den forbindelse.

Cadillac Seville STS fra 1994 servicebog

Servicebogen med beviset på den amerikanske ambassadørs ejerskab. Bogen har mødt noget vand, hvor den røde kuglepen er tegnet op af en blå kuglepen. 

Det bedste til ambassadøren 

Godt nok Seville ikke den største Cadillac, men ikke desto mindre er udstyrslisten lang. Den har bl. a. automatisk klimaanlæg, alufælge, fartpilot, el-indstillings forsæder, ruder og spejle er elektriske, læderrat og -indtræk og sportssæder.

At bilen har været ejet af en ambassadør, kombineret med den lange udstyrsliste, gør, at vi synes, at den har været en præsident værdig for en kort stund. Det ville da være sjovt at kunne sige, at Bill Clinton har siddet i din bil.

Så vidt vi ved, har ingen amerikanske præsidenter nogensinde siddet i denne bil, der er en af verdens grimmeste. Men også den er til salg, hvis det kunne friste.

Cadillac Seville STS fra 1994

Den blev indregistreret den 1/1 1994 og er derfor kun 3 år fra veteranbils status og de medfølgende muligheder i forhold til afgifter osv.

Cadillac'en som brugtbil

Det vigtigste som brugt bil er nok at Cadillac'en har fået nye dæk og synet i 2019. Den har alligevel kørt 209.000 km og af den grund, er det et afhentningstilbud, der kun sælges til CVR/engros. Det betyder, at man ikke vil tage ansvar, hvis der er noget som går i stykker efter salget. Den årlige grønne afgift er på 8.400 kr., men det er jo også en forhjulstrukket Northstar V8. 

Så er alt det kedelige på plads. Det sjove er bilens historie, og prisen er også rigtig sjov. Denne historiske amerikaner koster nemlig kun 75.000 kr. og hvis man ikke lige har pengene, så tilbyder ejer at bytte bil i stedet.   

Læs annoncen selv her på Biltorvet.

Cadillac Seville STS fra 1994

I samarbejde med Biltorvet.dk

Artikelserien på bilmagasinet.dk, hvor vi finder skæve og sjove brugte biler, laver vi i samarbejde med biltorvet.dk. Det er redaktionen på Bil Magasinet, der står for at udvælge de brugte biler, men annoncerne er alle fra biltorvet.dk. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...