Alpine A290 Renault 5
© Alpine

Elektrisk "hot hatchback" kan være på vej til Danmark!

Der er grund til at tro, at der endelig kommer en lille elektrisk bil, der sætter køreglæden i føresædet til en ordentlig pris.

10. maj 2023 af Patrick Boje Jensen og Gustav Reeh Persson

Sportslig Renault 5 

Det franske mærke Alpine er især kendt for lette, sportslige biler. Mærket, der er tæt knyttet til Renault, skal fremover være elektrisk, men det skal ikke være kedeligt – se bare konceptbilen Alpine A290_β.

Selvom navnet ikke er særligt mundret, er der mening med galskaben. Det følger selvfølgelig traditionen med A og tre numre, hvor 2 står for B-segmentet, og 90 for Alpines nye livsstilsfokus (hvad det så end betyder).

Det græske bogstav 'β' (beta) fordi den er tæt på produktion og forventes allerede næste år.

A290 er den første af tre modeller på vej fra Alpine.

Alpine A290 Renault 5

Køreren sidder centralt i kabinen med et sæde på hver side af personen skråt bagude. Det er kulfiber sæder selvfølgelig, så vægten holdes nede.

© Alpine

Hot hatch på el?

Det er ret tydeligt, at Alpine’n er baseret på den kommende elektriske Renault 5, men Alpine har fiflet med den, så den har variabel momentfordeling og multilink bagaksel. Dette skal skabe den optimale sportslige køreoplevelse med køreindstillingerne 'Wet', 'Dry' og 'Full'.

Vi er flere gange blevet lovet en elektrisk “hot hatchback”, men det er endnu ikke blevet til virkelighed. Alpine kalder selv bilen for en hot hatchback, så måske vi er heldige? Den danske Renault-importør meddeler, at man endnu ikke ved, om den kommer til Danmark.

Vi kørte for nylig i en gammel Renault 5 Turbo 2 fra 80erne som du kan læse meget mere om her.

Alpine A290 Renault 5

Dækkene er skabt i samarbejde med Michelin og de kæmpe 20" fælge har unikt design med firkantet midte, hvor et meget smalt fransk flag er med.

© Alpine
Alpine A290 Renault 5

Her sidder man godt med styrtbøjle, kulfiber krammende sæder og meget kørefokuseret kontrolpanel.

© Alpine

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...