Alle modeller på el: Nu kan du kun køre Smart i byen

Smart er kendt for at lave ultrakompakte bybiler, og den tilgang dyrker de nu for alvor. Fra 2017 vil samtlige modeller kunne fås i en elektrisk udgave med begrænset rækkevidde.

26. september 2016 af Daniel Bohnsen

Elbil og bybil går med begrænset rækkevidde og start-stop-kørsel i tæt trafik hånd i hånd. Derfor er det oplagt, at Smart som det første bilmærke vil tilbyde samtlige modeller i elektriske såvel som benzindrevne udgaver.

Den normale Smart Fortwo har kunnet fås i en Electric Drive udgave siden 2011, men fra næste år vil også den åbne Fortwo Cabrio og den firepersoners Forfour kunne fås med et 17,6 kWh batteri.

De tre modeller skal bygges på en helt ny elektrisk platform, som ejerne fra Mercedes-Benz har udviklet sammen med Renault-Nissan. 

Den nye elmotor yder 82 hestekræfter og præsterer en topfart på 130 km/t.

De elektriske bybiler får en officiel rækkevidde på knap 160 kilometer, hvilket ikke er ret meget længere end den gamle models 145 kilometer. Til gengæld er ladetiden halveret, så din elektriske Smart kan lades helt op på 2,5 time i en almindelig stikkontakt og under tre kvarter i en hurtigladestander.

Den første af de nye elbiler, Smart Fortwo Electric Drive, lanceres til foråret, mens cabrioleten og den firpersoneres udgave kommer senere på sommeren 2017.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...