Absurd tyveri-sag: Sådan fik to mænd fingrene i op mod 100 biler

To smarte fyre har stjålet masser af biler til videresalg i Mexico. Her kan du se, hvordan de bar sig ad

11. august 2016 af Mathias Brandt

To amerikanske mænd på 22 og 24 år er anholdt og sigtet for at have stjålet ca. 100 firehjulstrækkere fra Jeep og Dodge. Bilerne er derefter blevet sendt over grænsen til Mexico, hvor firehjulstrækkere er i høj kurs på det sorte marked.

Der har længe været stor undren over, hvordan og hvem der stjal disse biler, fordi de efterlod sig aldrig spor og bilerne var som sunket i jorden.

Men en nat bliver en person fanget af et overvågningskamera foran et hus. På billederne kan man se en mand, som, ved hjælp af en computer, starter en Jeep Wrangler og kører den væk.

Efterforskning har efterfølgende bevist, at de to smarte gutter har haft adgang til en database med sikkerhedskoder – koder som normalt kun forhandleren har adgang til. 

Med disse koder kunne de omprogrammere bilens software, så en anden nøgle kunne bruges til at starte bilen. 

Politiet fokuserede på et område

De to herre var ikke nemme at fange, men i en periode valgte politiet at fokusere på et område af Houston i Texas, hvor der før havde været en lang række tyverier. En aften bliver Arce og Zelaya pågrebet i en stjålet Jeep Grand Cherokee. 

I bilen fandt politiet blandt andet også skydevåben, stoffer og skudsikre veste. Der er ikke afsagt dom i sagen, som først kommer for retten i slutningen af august, men politiet mener at have bevis for, at de to til sammen har stjålet og vidersolgt op imod 100 biler. 

Kombineret med ulovlig våbenbesiddelse og stoffer, kan de, hvis de bliver døbt, se frem til en lang fængselsstraf.

Se videoen her:

Usikre kunder

På videoen ses det, hvor ubesværet den ene mand får adgang til bilen. Det har skabt bekymringer blandt folk, der ejer biler fra Jeep og Dodge. 

Fiat/Chrysler-koncernen, som ejer Dodge og Jeep har været ude og udtale, at de vil gøre alt, hvad der står i deres magt, for at deres kunder kan føle sig sikre på, at deres biler ikke bliver stjålet.

Det er dog ikke første gang, at bilfirmaer har haft problemer med, at tyve bruge udsat software til at få adgang til biler.

Tilbage i 2014 havde Range Rover store problemer, fordi tyve havde fået en måde at hacke bilens nøglefrie betjening. Det var så slemt, at der var flere forsikringsselskaber, som nægtede at forsikre biler fra Range Rover, hvis de ikke stod parkeret i en aflåst garage.

I takt med at vores biler bliver mere og mere digitale, øger det samtidig risikoen for, at kriminelle kan få adgang via usikker software i bilerne. Så det bliver med garanti ikke sidste kan, vi kan berette om en historie, hvor kriminelle åbner vores biler med deres computer - desværre… 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...