Chevrolet Corvette C4
Flot Chevrolet Corvette C4

Her er tre brugte biler med klaplygter, du kan købe lige nu

Vi savner dengang klaplygter var på mode, og det bliver de nok aldrig igen. Så her føler vi os fristet af disse tre smarte biler med klaplygter, som alle koster under 160.000 kr.

21. februar 2021 af Gustav Reeh Persson

3 billige brugte som har klaplygter

På Bil Magasinet elsker vi brugte drømmebiler. Så meget, at vi netop har udgivet en bog om emnet. Den kan du købe lige her

Nå, men tilbage til sagen: I dag skal vi kigge på tre brugte biler med den fantastiske detalje, som klaplygter udgør. Samtidig er bilerne sjove og helt perfekte til at drømme om forårets varme og sol. 

Som altid er vi gået på Biltorvet.dk, som denne artikel laves i samarbejde med, og vi er gået efter de fede, men billigste biler med de omtalte klaplygter. Og resultatet er tre unikke biler, der også kan være underholdende. 

Volvo 480ES
Volvo 480 ES

Volvo 480 ES | 1989

Med kun én ejer i 32 år er her en Volvo, der er passet godt på. Alle skulle have sporty hatchbacks i 80'erne, og Volvo var en af dem. Det krævede dog for Volvo en mindre revolution. Først og fremmest er det den første forhjulstrukket Volvo, og så er designet, især fronten, helt unikt selv for Volvo.

Karosseriet er en mærkelig blanding mellem en hatchback og stationcar, hvor bagenden er inspireret af 1800ES. Den blev selvfølgelig markedsført under en helt tredje karosseritype, nemlig sporty coupé. 

Her er 9 af vores favoritbiler med klaplygter

I dag er vi mere interesseret sportsvogns-fronten med lang kølerhjelm og de fantastiske klaplygter. Sporty var Volvo'en faktisk for sin tid, for blandingen af 108 hk og en vægt på omkring et ton gav den respektable og sjove køreegenskaber.   

Bilen er også den mest royale bil af dem i dag. En Volvo 480ES var netop hvad HKH Kronprins Frederik fik til sin 18 års fødselsdag. Så hvis du vil køre som Kronprinsen i hans unge dage, så se annoncen her på biltorvet. Den koster kun 69.900 kr.

Mazda MX-5 første generation
Mazda MX-5 første generation

Mazda MX-5 | 1994

Den originale MX-5 bliver af mange anset for at være for "nuttet", og den havde derfor brug for ekstra x-faktor for at imponere.

MX-5 er en respekteret sportsvogn i brugtvognskredse, fordi den er billig at vedligeholde og sjov at køre.

I forhold til Volvo'en er vi rykket fem år frem og 23 hk op, da Mazda'en kan blære sig med hele 131 hk. Den har en klassisk sportsvognskarosse, der gør, at Mazda'en både er en strandvejscruiser i godt vejr og gør sig godt på en snoet landevej.

Bilen her står der godt nok 1994 på, men den har fået en ordentlig omgang. Hele bilen er skilt ad og samlet på ny med ny lak, ny kaleche, ny forrude, nye lister og som ejeren siger, hvad der ellers skulle til for, at den står flot. Servicebogen er fyldt godt op, og så er den for nylig blevet undervognsbehandlet.  

Hele herligheden med den fantastiske nummerplade kan du læse mere om her på Biltorvet. Prisen er 160.000 kr.  

Chevrolet Corvette C4
Chevrolet Corvette C4

Chevrolet Corvette C4 | 1990

Den fjerde generation af den ærkeamerikanske sportsvogn tog et designmæssigt syvmileskridt i forhold til de tidligere udgaver. Designet har detaljer, som går igen på selv den nyeste 8. generation bl.a. med de todelte baglygterne. 

Denne Chevrolet Corvette rummer både de gode og dårlige sider af amerikanske biler, fordi den har en rigtig V8 på 5,7 liter, der yder 233 hk, men det styres fra en 4-trins automatgearkassse. Den er ikke som Mazda'en sjov, men en fed blærerøvs bil til Strandvejen. 

Læs hvor forsvandt klaplygterne hen og se nogle af de fede biler

Corvetten er nysynet, men beskrives med patina, og den trænger til en ny kaleche og lak ifølge ejeren. Prisen er den samme som Mazda'en på 159.900 kr., men mon ikke udgifterne bliver flere i denne. 

Du kan se hele annoncen på Biltorvet her. Hvis budgettet er til mere, og man er lige så vild med klaplygter som os, kunne man se på næste generation af Chevrolet Corvette.

I samarbejde med Biltorvet.dk

Artikelserien på bilmagasinet.dk, hvor vi finder brugte drømmebiler indenfor et bestemt emne, laver vi i samarbejde med biltorvet.dk. Det er redaktionen på Bil Magasinet, der står for at udvælge de brugte biler, men annoncerne vi finder, er alle sammen fra biltorvet.dk. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...