pontiac Trans Am 1978 gold edition
© Biltorvet

Foråret er på vej: Her er tre lækre brugte biler med glastag

Glastag er tungt, dyrt og helt fantastisk. Her er tre opsigtsvækkende biler med glastag fra hver sin generation

21. februar 2022 af Gustav Reeh Persson

Pontiac Trans Am - den med ørnen

En targa, der ikke er en Porsche, men en amerikaner: Det er Pontiac Trans Am med ørnen på kølerhjelmen fra 1978 i 'Gold Edition'. 

Gold Edition ved man godt hvad betyder, efter at have set på bilen i mere end et sekund. Pontiac Firebird Trans Am har udseendet med sig og er en bil, der bliver lagt mærke til på gaden. 

Anden generation blev designet i 1973, og derfor yder den 6,6-liters V8-motor kun 185 hk. Motoren er så stor, at den lyder som en rigtig amerikaner på trods af den lave ydelse. 

Den har endnu et amerikansk kendetegn udover V8-motoren nemlig automatgear. Hvis du vil læse mere om Pontiac Trans Am, kørte vi en i 2020, som du kan læse mere om her.

Denne model har kørt under 165.000 km og koster 229.900 kr. For de penge får man en højtråbende veteranbil. Hvis du er interesseret i bilen kan annoncen ses her.

Mercedes SL55 AMG 2004

Mercedes-kongen for 20 år siden

I denne Mercedes SL55 AMG har du det unikke valg mellem åben himmel med taget nede eller fuld udsigt til himlen med glastag. Den ekstra vægt fra glastaget bliver ikke et problem i denne Mercedes, da V8'eren med turbo yder 493 hk. Hvilket resulterer i en topfart på 290 km/t. 

Kabinen er præget af alt det udstyr, der kunne fås i 2004 inklusive adaptiv fartpilot med automatisk afstand til forankørende, sæder med varme, kulde og massage samt et  infotainmentsystem med en mindre skærm end din smartphone og flere knapper end din pc. 

Alt i alt er Mercedes'en et über-motorvejsmissil, hvor motoren har en vigtig rolle, da bilen vejer 2 tons. Denne bil er synet i februar 2022, har kørt 117.000 km og kostede tæt på 3 mio. kr. for ny. Det forklarer næsten prisen på 548.800 kr. Du kan se en video af det elektroniske tag på annoncen her.

Audi S3 TFI 2015

Et rødt lyn i Audi S3

Et helt andet bud på en bil med glastag er denne Audi S3 sedan. Den er næsten lige så hurtig som Mercedes'en ovenover på trods af, at den har 200 hk færre. 

Audi'en er udstyret med en 2,0-liters turbobenzinmotor med 300 hk, og med firehjulstræk og automatgear kan den køre voldsomt hurtigt. Den har topfart begrænset til 250 km/t, og 0-100-tiden er fem sekunder.  

Hvis du selv vil skifte gear i den automatiske gearkasse, kan du gøre det med flapper bag rattet. Kabinen i denne bil er fuld Audi RS style med røde detaljer over det hele, fladbundet læderrat og matchende lædersæder. Her er et moderne infotainment system og et par brugbare bagsæder.

Hele herligheden koster 399.900 kr. Du kan se mere om det røde lyn her. 

I samarbejde med Biltorvet.dk

Artikelserien på bilmagasinet.dk, hvor vi finder brugte drømmebiler indenfor et bestemt emne, laver vi i samarbejde med biltorvet.dk. Det er redaktionen på Bil Magasinet, der står for at udvælge de brugte biler, men annoncerne vi finder, er alle sammen fra biltorvet.dk. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...