KOM SÅ! Alfa Romeo skal tilbage til DTM

KLUMME: Vi husker de gyldne dage fra DTM's storhedstid. Dengang hvor Audi, BMW, Mercedes-Benz og til dels Alfa Romeo dominerede motorsporten. Kan vi ikke nok få det tilbage?

25. januar 2017 af Mathias Brandt

Da jeg så renderingen fra RC-Workchop troede jeg først, at Alfa Romeo var på vej tilbage til DTM. Men jeg blev desværre skuffet da jeg fandt ud af, at billederne ikke kom fra Alfa Romeo selv. Men det fik mig alligevel til at tænke...

"Alt var bedre i gamle dage". Det udtryk hører man med jævne mellemrum om fortiden. Jeg er ikke altid enig, men nogle gange vil jeg give dem ret - specielt når det kommer til motorsport. 

En ægte mandesport

90’erne var i mine øjne det ukronede årti for motorsporten. Formel 1-bilerne havde V12-motorer (og V10’ere), Le Mans havde McLaren F1 og Porsche 911 GT1 konkurrende side om side, og Deutsche Tourenwagen Masters var en ægte mandesport. 

Forstå mig ret, DTM er stadig en mandesport, men den er næsten blevet for digital og kun tre Audi, BMW og Mercedes-Benz deltager. Hvor er Opel? Og Alfa Romeo?

Jeg glemmer aldrig flammekasteren Alfa 155 V6 Ti. Den omdrejningsvillige 2,5-liters V6’er fyldte de europæiske racerbaner med en djævelsk lyd i begyndelsen af 90’erne. Med Nicola Larini bag rattet vandt de 10 ud af 20 løb i 1993. Det var nok til at vinde både køre-mesterskabet og konstruktørernes mesterskab.

Nu har Alfa Romeo endelig udviklet og lanceret dét, som vi har gået og ventet på – en baghjulstrukken Alfa Romeo Giulia. Hvorfor ikke bruge den til at genopstille og give de tre tyske mærke kamp til stregen? Med renderingen fra RC-workchop kan vi nærmest ikke finde nogen undskyldning for, hvorfor Alfa Romeo ikke skal stille til start igen - udseendet alene burde være nok til at skræmme konkurrenterne.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...