2018 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Q4 aut.
2018 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Q4 aut.

Alfa Stelvio med V6-turbo går 283 km/t på toppen

Performance-udgaven af Alfa Romeo Stelvio har slået selveste Porsche Cayenne Turbo S på Nürburgring. Kan vi snart få en tur?!

2. november 2017 af Steen Bachmann

Stelvio Quadrifoglio træder ind på markedet for lynhurtige SUV'er med noget af en skalp i baghånden: Den har omgangsrekorden på Nürburgring for SUV'er.

Den nye performance-udgave af Stelvio tilbagelagde den over 20 km lange Nordschleife i rekordtiden 7 minutter og 51,7 sekunder. Det er otte sekunder hurtigere end den tidligere rekord sat af Porsche Cayenne Turbo S.

Rekordtiden blev sat med Fabio Francia bag rattet, den samme kører der tidligere har opnået rekorder på samme bane i sedanen Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

2,9-liters V6 med biturbo

Stelvio Quadrifoglio er en fempersoners SUV på størrelse med Audi Q5. Den har en 2,9-liters V6-biturbobenziner i aluminium, der er udviklet med knowhow fra Ferrari's motorspecialister. 

Den maksimale ydelse på 510 hk leveres ved 6.500 o/min, mens det maksimale moment (sejtræk) på 600 Nm er til stede fra 2.500 til 5.000 o/min. Teamet bag bilen har kalibreret den 8-trins automatiske gearkasse, så den i det hurtigste køreprogram kan skifte gear på 150 millisekunder. 

0-100-tiden er 3,8 sekunder og topfarten 283 km/t.

Forbruget er ikke oplyst, men Stelvio Q4 har automatisk cylinderfrakobling og 'coasting'-funktion (friløb) for at sænke forbruget.

2018 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Q4 aut.
2018 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Q4 aut.

Fire afgangsrør, tagspoiler og sorte 21" fælge er standard.

Stelvio Q4 trækker 100 pct. på baghjulene under normal kørsel, men kan sende op til 50 pct. til forakslen efter behov. Det såkaldte Torque Vectoring-system er standard. Det har to elektronisk styrede koblinger på baghjulene og kan fordele kræfterne til det mest optimale hjul under krævende forhold. Her er også aktiv undervogn og fem køreprogrammer.

Relativt lav vægt

Den køreklare vægt er ifølge Alfa Romeo 1.830 kg, hvilket gør Stelvio Q4 til den letteste performance-SUV på markedet. Den relativt lave vægt er opnået ved hjælp af aluminium i motor, hjulophæng, bremser, døre, hjulkasser og klapper. Kardanakslen er i kulfiber. 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Q4 aut. er i Danmark sidst på foråret, og prisen er endnu ikke fastsat. 

Vi vender HELT sikkert tilbage med mere nyt, så snart vi får fingre i den!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...