2018 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
2018 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio


© Alfa Romeo

Alfa Romeo Stelvio slår omgangsrekord for SUV'er på Nürburgring

Stelvio Quadrifoglio med 510 hk har sat rekord på Nürburgring med 7 minutter og 51,7 sekunder. Det er den hurtigste tid for en seriefremstillet SUV nogensinde. Se videoen her

29. september 2017 af Steen Bachmann

Stelvio Quadrifoglio har ifølge Alfa Romeo sat rekord for SUV'er på Tysklands legendariske Nürburgring.

Den nye performance-udgave af Stelvio tilbagelagde den over 20 km lange Nordschleife i rekordtiden 7 minutter og 51,7 sekunder. Det er otte sekunder hurtigere end den tidligere rekord sat af Porsche Cayenne Turbo S.

Rekordtiden blev sat med Fabio Francia bag rattet, den samme kører der tidligere har opnået rekorder på samme bane i sedanen Giulia Quadrifoglio.

Stelvio har 50/50-vægtdistribution for/bag, stift karrosseri, kardanaksel i kulfiber samt et af de mest direkte styretøjer på markedet.

Motoren er en 2,9 liters V6-benziner med 510 hk i aluminium og et drejningsmoment på 600 Nm. Den er parret med et 8-trins automatgear, som i køreprogrammet Race kan skifte gear på 150 millisekunder. 

2018 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
2018 Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

V6-motoren har to turboladere og står i et kompakt 90-graders-design, der bidrager til et lavt tyngdepunkt. Firehjulstræk, Alfa Romeo DNA Pro Selector med fire køreprogrammer, aktivt Torque Vectoring differentiale, adaptiv affjedring og automatisk cylinderfrakobling er standard. 

Som ekstraudstyr fås Stelvio Quadrifoglio med letvægtsstole i kulfiber fra Sparco, som giver maksimal støtte under ekstrem banekørsel og samtidig leverer komfort til lange køreture. Der fås også kulfiberbremser. 

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio forventes introduceret på det danske marked til foråret.

Tjek rekordomgangen her:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...