Alfa Romeo Giulia GTAm

Hvad sker der, når to Formel 1-kørere giver fuld gas i Alfa Romeo Giulia GTA?

Formel 1-kørerne fra Alfa Romeo tæsker de nye Giulia GTA og GTAm rundt på Alfas egen testbane i en fed ny video

5. november 2020 af Gustav Reeh Persson

Fejring af Alfa Romeo's 110 års jubilæum 

Måden man fejrer sig selv som bilmærke er at lave en ekstrem vogn. Alfa Romeo gør det med deres Giulia i anledning af deres 110 års jubilæum og giver den en seriøs steroideindsprøjtning, der kun sælges i få eksemplarer. Bilen hedder GTA og GTAm, kunderne bestemmer hvilken en af de to det skal være, men den er i begrænset produktion på 500 styk.

Hjertet i Alfa Romeo GTA og GTAm er en 2.9 L V6 med to turboer, der samlet giver 540 hestekræfter. Det giver en 0-100 km/t acceleration på 3,9 sekunder og en elektronisk begrænset topfart på 307 km/t. 

Kunderne skal selv vælge om det er en GTA eller GTAm de får, GTAm får lidt ekstra lir. Her får du blandt andet kulfiber frontsplitter og hækspoiler, kulfibersæder og bag- og sideruder i lexan.

Alfa Romeo Giulia GTAm

Videoen af tæske/testeholdet

Giulia GTA og GTAm bliver i videoen kørt af Kimi Räikkönen og Antonio Giovinazzi, begge fra Alfa's Formel 1 hold. De får i videoen specifikt besked på at få mest mulig aerodynamiske feedback. 

Det hele sker selvfølgelig på Balocco testeanlæg, hvor de gamle Alfa'er også blev testet i 1960erne. På videoen virker det jo næsten hurtigere end deres Formel 1 biler, men hvad ved vi? Vi ved bare at det er en virkelig smuk vogn også når den har fart på. 

Her er hvad der sker, når Formel 1-kørere får lov til at give den fuld gas!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...