Ssangyong Luvi gør stilfærdig entré i Danmark

Efter mere end 10 år væk fra det danske marked, gør Ssangyong comeback med modellen Luvi, der kommer uden fyrværkeri. Her kan du se Mikkel Thomsagers førstehåndsindtryk

5. september 2016 af Mikkel Thomsager

Luvi hedder en ny SUV-model, som i al stilfærdighed er introduceret i Danmark. Og ikke nok med det, faktisk er det et helt ny bilmærke ved navn Ssangyong, som dermed reintroduceres i Danmark, og Luvi er bare den første. Et helt program med yderligere fire modeller venter i kulissen.

Koks i navngivningen

Luvi hedder Tivoli på alle andre markeder, men den gik ikke i Danmark, så her fik modellen et nyt navn. Jeg fik forklaringen på det i videoen herunder, hvor der også er en bredere gennemgang af bilen.

Luvi er en SUV på størrelse med VW Tiguan og Kia Sportage. Som disse fås den med 2 og 4WD, dog er 4WD forbeholdt topmodellen med "Free"-udstyr til 304.995 kr. 

Priserne starter dog ved 199.995 kr., og merprisen for 4WD er 35.000 kr.

Standard fra billigste model kaldet "Base" er aircondition, 4 x elsiderruder og centrallås – men ikke fjernbetjent. Det følger først med mellemudstyrsniveauet "Street" til ekstra 20.000 kr. Også først her er 7 airbags, bluetooth og hattehylde med i prisen. Klimaanlæg fås ikke, og det gør automatisk fartpilot og lignende elektronisk udstyr heller ikke.

Mens Luvi således står tilbage for flere konkurrenter p udstyr, så vinder den i kabinen, hvor der er god plads ikke mindst på bagsædet, og generelt tager kabinen sig godt ud.

Se mere i videoen herunder:

Måske er du interesseret i...