Særlige dæk samt fælgene i turbinedesign er en del af Efficient Dynamics-pakken © Carsten Nymann

BMW 320d Efficient Dynamics Edition

Glem alt om fimsede hybridbiler. BMW viser vejen med yderst økovenlig 3-serie

27. januar 2011 af Carsten Nymann

Hvaee, hvad kører du så? Et helt legitimt spørgsmål, som de fleste sundt tænkende mennesker stiller nye bekendtskaber i det øjeblik, at både vejret og jobbeskrivelsen ligesom er uddebatteret. Hvis du er i kvindeligt selskab, eller hvis du er til den årlige forældresammenkomst i den lokale skole, så ved du godt, hvad der sker, når du lige om lidt svarer: “Jow, jeg har sådan en stor BMW (BMW er nemlig altid per definition en stor bil)”. Kvinderne åbner munden halvt på klem i undertrykt forargelse, på egne og kommende generationers vegne, mens mændene vil forsøge at stikke til dit fornuftsgen: “Nå, du støtter olieindustrien, hva, tøhø”.

BMW har nu givet dig verdens bedste værktøj i netop den slags situationer, nemlig 320D Efficient Dynamics Edition. En fuldblods 3-serie med en bjørnestærk dieselmotor, der kører fuldstændigt lige så henrivende som en hver anden 3-serie. Bortset fra, at den takket være sænket undervogn, specialdæk og -fælge samt lidt ændret aerodynamik er i stand til at gå 24,4 km/l.

Tag dén Prius-elskere!

BMW sælger lige for tiden den særlige økobil i en Exclusive Edition med vinterdæk på fælge, navi-forberedelse, fartpilot, bluetooth og USB/iPod interface, M sportslæderrat og kromgrill til 485.000 kr. Køb den. Eller leas den og lad pædagogerne om at drømme om en Prius.

Måske er du interesseret i...