Audi Q5 2,0 TDi
Audi Q5 2,0 TDi © bilmagasinet.dk

Uge 51/08 bil: Audi Q5 2,0 TDi

HOT

16. december 2008 af Mikkel Thomsager
Testen af Audi Q5 er med i det nye Bil Magasinet (BM208), som udkommer torsdag.

Jeg kørte en kort tur i den, og blev ikke bare begejstret, men næsten overbevist om, at de bløde SUV-modeller har en berettigelse.

Det har jeg hidtil ikke været i tvivl om, at de ikke har. Jeg har altid ment, at det lidt offroad-agtige udtryk er grinagtigt, fordi det er påtaget og uden indhold. Men Q5 giver mening, ikke fordi den er mere offraod-agtig end de andre - nærmest tvært imod, men jeg kan ikke sige mig fri for selv at opleve Q5 som en über-Audi i forhold til en almindelig A4.

En bekendt ringede mandag og spurgte til et bilvalg. Efter en større udvælgelse var han endt ved valget mellem den nye A4 Avant 3,0 TDi, eller en BMW X3 3,0 sd - den med 286 hk, som nu fås til samme pris som Audi'en.

Nu vil jeg gøre meget for at få den BMW-motor, næsten uanset karrosseri og model, men som med Q5, er der noget über-BMW over X3 i forhold til en almindelig BMW 3-serie.

I øvrigt: Når jeg tænker mig om, kan jeg ikke sige mig fri for at have det ret godt i både en VW Tiguan og en Honda CR-V, af helt forskellige årsager.

Måske er du interesseret i...