Her er Ferraris nye domicil i Lyngby

Næste gang, du skal have en ny Ferrari eller Maserati, skal du til Kgs. Lyngby. Formula Automobile er nemlig gået i gang med at bygge et nyt domicil i stedet for det gamle i Allerød

26. november 2015 af Christian Thestrup

Nu flytter Formula Auto, den officielle forhandler af Ferrari og Maserati  i Danmark, fra Allerød til et nyt hovedkontor i Kgs. Lyngby. Og de nye lokaler bliver ikke et nedlagt solcenter eller videoforretning. Ferrari er nemlig i gang med at bygge et helt nyt domicil, tegnet af Aarstiderne Arkitekter, der kommer til at ligge ud til Helsingørmotorvejen, hvor motorvejen passerer DTU i Kgs. Lyngby. Dermed har de udstillede biler noget at kigge på, når vi andre kører forbi – eller også er det omvendt...

Bilhusets arkitektur er diskret, næsten minimalistisk, med henblik på at henlede fokus på de eksklusive biler, der udstilles og forhandles her. Den markante bygning rummer parkering, værksted, showroom samt en kontorafdeling og kantine. I alt 5.000 m2 samlet i et enkelt volumen, der er komponeret af tre hovedelementer. Øverst svæver parkeringshuset, en mørk, delvist transparent skive. De parkerede biler er synlige fra flere sider via facadernes store glaspartier.

Midt i skiven findes taghaven, som et overraskende grønt element mellem bilerne. Taghaven, beregnet for de ansatte, er på denne måde skærmet fra vind og støj fra trafikken på begge sider af bilhuset. Herunder ligger en indskudt kontoretage, der har optimale dagslysforhold både fra bilhusets facader, og fra atriet, der er placeret i bilhusets midte. Fra kontoretagen er der kig direkte ned til værkstederne og til de aktiviteter, der foregår der.

I stueplan findes værkstedet og det store showroom, der med sine dobbelthøje glasfacader fremstår lyst, åbent og indbydende, og med sin diskrete enkelhed overlader al opmærksomhed til de udstillede hestekræfter, der er synlige fra flere sider.

De markante terrænforskelle på grunden udnyttes visuelt, så bilhuset set fra motorvejen skyder sig ud af terrænet og fremad. Mod nord vipper facaden udad, og giver bygningskroppen et dynamisk udtryk, der understreger de udstillede bilers karakter. Bygningens stramme form står i kontrast til det omkringliggende landskab, der fremstår som natur bevokset med vilde græsser og urter, og alle biler er udstillet indendørs, så bygningen står i sin rene form på grunden.

Der er i arkitekturen arbejdet meget med detalje og dagslys, og i projektet er indarbejdet en lang række bæredygtige tiltag – for eksempel grønt, bevokset tag og solcelle-anlæg.

Årstiderne Arkitekter har tidligere tegnet bilhuse for bl.a. BMW og Mercedes-Benz.

Måske er du interesseret i...