© bilmagasinet.dk

Mesterlig kørsel af ung dansker på Silverstone

Christoffer Nygaård kæmper sig fra 13.- til 5.-plads i Aston Martin DBR9

18. maj 2010 af Steen Bachmann

Det dansk/tyske racerteam Young Driver AMR og de to kører Christoffer Nygaard og Stefan Mücke blev ramt af sort uheld i kvalifikationen i GT1-serien på Silverstone. En punktering tvang dem bagest i feltet, og første løb begyndte heller ikke godt. Stefan Mücke i #8 Young Driver Aston Martin blev igen blev ramt af en punktering, men heldigvis skete hans pitstop skete samtidig med, at Safety Car var ude på grund af en brændende bil på banen. Han forblev på omgangshøjde med den førende bil.

Fra en position bagest i feltet kæmpede Mücke og Christoffer Nygård som rasende for at komme frem. Nygård overtog bilen på en 13.-plads, og var hurtigste mand på banen i anden halvdel af løbet. Han var op til 2,0 sek. hurtigere end næsthurtigste bil, og sluttede på 5.-pladsen efter en dramatisk afslutning med mesterlig kørsel. Nygård hentede dermed sine første point i GT1-serien.

"Vi gemte et sæt friske dæk til mit stint. Med nye dæk havde jeg en klar fordel og kunne køre virkelig stærkt," sagde Christoffer efter løbet.

Teamets anden bil kom først over målstregen i weekendens andet løb i GT1 World Championship på Silverstone-banen. Desværre fratog FIA Darren Turner (GB) og Tomas Enge (Tjekkiet) sejren på grund af en bundplade, hvis dimensioner ikke levede op til regulativerne.

Næste trin i teamets stræben efter 24-timers løbet i Le Mans midt i juni er 1.000-km løbet på Spa-Francorchamps i Belgien.

 

Måske er du interesseret i...