© bilmagasinet.dk

23-årig dansk Aston Martin-kører: Vi er klar

Teamets Aston Martin DBR9 er køreklar, teamet arbejder godt sammen og kørerne venter kun på grønt flag

8. juni 2010 af Steen Bachmann

 

Det dansk/tyske team, Young Driver AMR, melder alt vel før verdens største motorsportsbegivenhed, der foregår i Le Mans 12.-13. juni.  Teamet kører som det eneste i GT1-klassen i Aston Martin DBR9, bilen, der vandt 24-timers løbet i klassen i 2007 og 2008.

Young Driver AMR-kørerne er Christoffer Nygaard (DK), Tomas Enge (Tjekkiet) og Peter Kox (Holland), og sammen skulle de udgøre et passende miks af speed, erfaring  og vildskab, en perfekt kombination på Le Mans.

Christoffer Nygaard
Le Mans-debutanten er teamets tredjekører:

"Jeg har aldrig kørt på Le Mans, og det der med simulatorer og at køre banen på PlayStation har aldrig været mig. Jeg har prøvet, men jeg synes ikke, det giver mig noget, som jeg kan bruge i virkeligheden. Til gengæld har jeg to meget erfarne Le Mans-kørere i teamet, som jeg kan lære en masse af," fortæller Christoffer.

"Aston Martin DBR9 er en vinder på Le Mans. I år er det 6. gang, V12-raceren stiller til start i Le Mans, og vi har både en stærk bil, et erfarent team og hurtige kørere. Teamet har bevist, at de arbejder perfekt sammen i de hidtige løb i 2010”.

Peter Kox (Holland)
Peter kører sit 13. Le Mans, og har bl.a. en sejr i 2003 i bagagen. 

Thomas Enge (Tjekkiet)
Har været “Mr. GT1 Pole Position” på Le Mans de senere år, og i seks starter har han haft pole i de fem: "Det er egentlig ikke væsentligt at ligge i pole position på Le Mans, men det er atid rart at ligge forrest. Selve racet handler om at køre stærkt og stabilt. Det vigtigste er at holde bilen på bilen, skåne den så meget som muligt og så køre forudsigeligt som et urværk. Vores bil har vundet sin klasse to gange og teamet er stærkt. Det har fungeret perfekt som team i GT1-World Championship-serien," siger den tidligere formel 1-kører.

De tre kørere varmede op weekenden før Le Mans. Nygaard og Enge kørte Ford GT for Fischer Racing i det spanske GT Championship, mens Peter Kox kørte race i British GT Championship på Spa-banen i Belgien.

Måske er du interesseret i...