LAMBORGHINI MURCIÈLAGO R-SV
LAMBORGHINI MURCIÈLAGO R-SV Den tyske motorsportsspecialist og bilbygger Reiter Engineering bygger hvert år et lille antal racingudgaver af Murcielago. Af hensyn til reglementet og vægten har de kun baghjulstræk. Til det nye VM har de bygget den sindssyge Murciélago LP 670-4 SuperVeloce om til baneracer. © bilmagasinet.dk

VM for superbiler: Det bliver forrygende

Murciélago og Maserati MC12 møder Aston Martin og Corvette

28. januar 2010 af Steen Bachmann

Det nye sportsvogns-VM bliver en magnet for biltosser over hele verden. Her er ingen  prototyper eller dieselbiler, for alle biler er baseret på gadebiler, og ingen mennesker med lidenskab for biler køber en superbil med dieselmotor (undskyld, Tom K, men sådan er det).

Serien er kun åben for professionelle kørere og bliver toppen af kransekagen for FIA, der også afholder VM i 2010 i WRC (rally), WTTC (Touring Car) og Formel 1.

Her er seks bilmærker, og hvert team må højst deltage med to biler. For at holde omkostningerne nede må kun én af kørerne i hvert team tilhøre et fabriksteam fra en bilfabrik. 

Fra Danmark deltager den 23-årige Ford GT1-specialist, Christoffer Nygaard, for det nye dansk/tyske Young Drivers -AMR. I 2010-serien deltager der biler fra Aston Martin, Corvette, Ford, Lamborghini, Maserati og Nissan.

Sådan køres der
De 24 kørere kører først fri træning, hvorefter der er kvalifikation som i Formel 1: Kører nummer 1 starter først, så kører nummer to og så videre. Så går de 16 bedste videre til 2. kval, hvorefter endelig kvalifikation sker mellem de otte bedste.

Hver weekend køres to løb af én time varighed. Det menes at være et passende kompromis, der både tilgodeser team med taktiske evner, publikum på banerne og tv-seerne.

2010 GT1 World Championship
Dato Bane Land
17/4 Yas Marina Dubai
2/5 Silverstone England
23/5 Brno Tjekkiet
4/7 Paul Ricard Frankrig
1/8 Spa Belgien
29/8 Nürburgring Tyskland
19/9 Algarve Spanien
7/11 Durban Sydafrika
28/11 Interlagos Brasilien
5/12 San Luis Argentina
   
Der sendes live fra alle løb i HD-TV, og herhjemme vil kunder hos ViaSat kunne følge den nye serie, hvor blandt andet danske Christoffer Nygaard deltager.


Måske er du interesseret i...