Danskerbil med i Le Mans

Simonsen, Nygaard og Poulsen stiller op i 24-timers løbet i Aston Martin Vantage GTE Am

18. april 2012 af Steen Bachmann

Aston Martin Racing stiller op til årets 24-timers løb i Le Mans med to Vantage Vantage GTE i hhv. GTE Pro og GTE Am-klassen. Bilen i GTE Am-klassen skal køres af Ferrari-specialisten Allan Simonsen sammen med Christoffer Nygaard og Kristian Poulsen. Allan er en rutineret kører på Le Mans med fem starter, mens Christoffer Nygaard var med i løbet i 2010, og Kristian Poulsen i 2009.

Aston Martins partnerskab med det tysk/danske team Young Driver AMR har eksisteret siden 2010. Teamet har scoret seks sejre i FIA GT1 World Championship, mens kørerne Turner and Mücke fra teamet kom på 2.-pladsen i kørermesterskabet i 2011 for.

John Gaw, Aston Martin Racing team principal, forklarer, at Aston Martin vandt GT-klassen seneste gang de deltog med fabriksbiler i 2007 og 2008, og at der derfor er høje forventninger til de to biler i år. 

"Vi forventer, at Nygaard, Poulsen og Simonsen tager en plads på podiet i GTE Am," siger han. "Vi er begejstrede for at byde den danske trio velkommen i teamet. Op mod 50.000 danskere tager på pilgrimdrejse til Le Mans hvert år og jeg håber, de vil heppe på os."

Young Driver AMR skal også repræsentere Aston Martin til 24-timers løbet på Nürburgring og i den tyske ADAC GT Masters serie, hvor teamet kører Vantage V12 GT3.

Den anden Aston Martin i GTE Pro på Le Mans skal køres af Darren Turner (UK), Stefan Mücke (D) og Adrian Fernandez (Mexico).

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen

Indholdet fortsætter efter annoncen